חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לוקוס בצפוי מחית שומר ואגוזי לוז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון חגיגי ומיוחד עם מחית שומר ארומטית ואגוזי לוז.
לוקוס בצפוי מחית שומר ואגוזי לוז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון חגיגי ומיוחד עם מחית שומר ארומטית ואגוזי לוז.
הוראות הכנה
מרכיבים
3 קוביות בינוניות של דג לוקוס טרי
1 שומר שלם (כולל העלים)
תערובת עלים ירוקים (ביבי/מיקרו)
שמן זית
½ כוס אגוזי לוז קלויים וקצוצים
1 חלמון ביצה
1 תפוז סיני פרוס
1 לימון
חומץ בלסמי
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה ל-200°c.
2. חותכים את השומר לשמיניות ומניחים על מגש עם נייר אפייה (שומרים את העלים הירוקים בצד להמשך). מטפטפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומכניסים לתנור ואופים עד ריכוך.
3. מעבירים ½ מכמות השומר האפוי למעבד מזון וטוחנים עם החלמון, אגוזי הלוז ועלי השומר, עד קבלת מרקם אחיד. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם .
4. מצפים את קוביות הלוקוס, בצד של העור, בשכבה דקה ממחית השומר. מתבלים קלות במלח ופלפל ומכניסים לתנור (200°c) לאפייה למשך 5-10 דקות (תלוי בגודל הדג).
5. להגשה: מסדרים את יתרת השומר הצלוי בצלחת ומניחים את הדג מעליו במרכז. מפזרים מעל תערובת העלים ומעליהם את פרוסות התפוז. מתבלים קלות בשמן זית, מיץ לימון וחומץ בלסמי (רצוי חומץ מצומצם שבושל עד לאדוי כ-2/3 מהנוזלים) ומגישים.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: השף זיו שלף משלף קייטרינג
שתף את המתכון