חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לזאניה של עמליה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לזאניה קלת הכנה ונראית טוב לאירוח.
לזאניה של עמליה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לזאניה קלת הכנה ונראית טוב לאירוח.
הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם גבינה צהובה מגורדת ( "עמק", או דומה )
200 גרם אטריות רחבות ללזאניה (או 9-12 עלים , לפי גודל התבנית)
2 קופסאות רסק עגבניות
½ כוס מים
2 שני שום, כתושות
½ כפית מלח
½ כפית פלפל
1 כפית אורגנו
2 קופסאות גבינה "קוטג'"
3 ביצים
תבנית פיירקס (בינונית) משומנת ומקומחת.
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
לבשל את האטריות עם מים מלח ושמן לדרגת "אל דנטה"(כ-15 דקות), לערבב לעיתים תכופות כדי למנוע הידבקות. לסנן את האטריות ולשטוף במים.
להכין ב 3 כלים :
תערובת קוטג' (קוטג' , ביצים, שום ותבלינים)
תערובת רסק עגבניות עם מים
פתיתי גבינה צהובה
לסדר בתבנית שכבה של עלי לזאניה לפזר מעליה ½ מתערובת הקוטג' וכ 1/3 מתערובת רסק העגבניות. לפזר מעל פתיתי גבינה צהובה.
לחזור על התהליך בשכבה השניה ולסיים בשכבת אטריות ועליה רוטב העגבניות. לפזר אורגנו על השכבה העליונה.
לאפות 30 דקות (180°c).
לקרר מעט ולהגיש.
בתיאבון
מגיש: amitsur
מקור: עמליה
שתף את המתכון