הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם גבינה צהובה מגורדת ( "עמק", או דומה )
200 גרם אטריות רחבות ללזאניה (או 9-12 עלים , לפי גודל התבנית)
2 קופסאות רסק עגבניות
½ כוס מים
2 שני שום, כתושות
½ כפית מלח
½ כפית פלפל
1 כפית אורגנו
2 קופסאות גבינה "קוטג'"
3 ביצים
תבנית פיירקס (בינונית) משומנת ומקומחת.
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
לבשל את האטריות עם מים מלח ושמן לדרגת "אל דנטה"(כ-15 דקות), לערבב לעיתים תכופות כדי למנוע הידבקות. לסנן את האטריות ולשטוף במים.
להכין ב 3 כלים :
תערובת קוטג' (קוטג' , ביצים, שום ותבלינים)
תערובת רסק עגבניות עם מים
פתיתי גבינה צהובה
לסדר בתבנית שכבה של עלי לזאניה לפזר מעליה ½ מתערובת הקוטג' וכ 1/3 מתערובת רסק העגבניות. לפזר מעל פתיתי גבינה צהובה.
לחזור על התהליך בשכבה השניה ולסיים בשכבת אטריות ועליה רוטב העגבניות. לפזר אורגנו על השכבה העליונה.
לאפות 30 דקות (180°c).
לקרר מעט ולהגיש.
בתיאבון
מגיש:
מקור: עמליה
שתף את המתכון
