הוראות הכנה
מרכיבים
9 עלי לזאניה
כף שמן זית לשימון התבנית
לתערובת הגבינות:
250 גרם גבינה 5% שומן צפתית או בולגרית מגורדת גס
1 גבינת קוטג' 3%/5% שומן
2 ביצים טרופות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
שקית תרד קפוא - מופשר או ½1 ק"ג עלי תרד טריים.
100 גרם גבינה צהובה מגורדת דק.
לרוטב העגבניות:
קופסא (800 גרם) עגבניות מרוסקות
2 שני שום
1 כף סוכר
2 כפות שמן זית
5 עלי בזיליקום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
מכינים את רוטב העגבניות- טוחנים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון למרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.
מכינים את תערובת הגבינות- מערבבים את הגבינה הצפתית או הבולגרית, הקוטג' והביצים.
ממליחים ומפלפלים. סוחטים היטב את עלי התרד.
מחממים את תנור האפיה ל- 180°C .
מרכיבים את הלזאניה ואופים: מניחים 3 עלי לזאניה צמודים זה לזה, בתחתית תבנית אפיה משומנת. יוצקים מעל 1/3 מרוטב העגבניות מסדרים מעל 1/3 מן התרד ו- 1/3 מן הגבינה.
מסדרים שכבה נוספת : פסטה, רוטב עגבניות, תרד,גבינה ומסיימים בשכבה שלישית. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כ-40 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ומפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת. אופים 20 דקות נוספות ללא כיסוי, עד שהגבינה זהובה.
מקררים מעט חותכים ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: דר רלי אבל ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
