הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית 20X28 ס"מ
שמן זית לשימון התבנית
עלי לזניה
לתערובת הגבינות:
250 גרם גבינת "חמד" מגוררת גס
2 גביעים של קוטג'
2 ביצים טרופות
מלח, פלפל שחור גרוס
1 שקית (800 גרם) תרד קפוא, מופשר
50 גרם גבינת "פרמז'ן", מגוררת
לרוטב העגבניות:
קופסא גדולה (800 גרם) של עגבניות מרוסקות
2 שני שום
1 כף סוכר חום
2 כפות שמן זית
5 עלי בזיליקום
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
רוטב העגבניות:
טוחנים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד, ומתקנים תיבול אם נדרש.
תערובת הגבינות:
מערבבים את גבינת ה"חמד", הקוטג' והביצים ומתבלים.
מחממים תנור לחום בינוני (180°c).
הרכבת הלזאניה:
סוחטים את עלי התרד.
מניחים בתבנית משומנת עלים צמודים זה לזה
מעליהם יוצקים שליש מרוטב העגבניות
מסדרים מעל שליש מהתרד
ומעליהם שליש מתערובת הגבינות.
מסדרים מעל הכל שכבה נוספת של פסטה, עגבניות, תרד וגבינות
ומסיימים בשכבה השלישית.
מכסים באלומיניום ואופים כ-40 דקות
(עד לשלב הזה אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר)
מסירים את האלומיניום, מפזרים מעל את פתיתי הפרמז'ן ואופים כ-20 דקות נוספות ללא כיסוי.
ב ת י א ב ו ן!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
