הוראות הכנה
מרכיבים
עלי לזניה (אני משתמשת ב"פרפקטו" של אוסם).
בצל קצוץ
½ ק"ג בשר טחון
2 קופסאות עגבניות מרוסקות
אבקת מרק עוף (עדיפות לקנור)
אורגנו
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
לרוטב בשמל:
2 כפות מרגרינה בלו-בנד
4 כפות קמח
4 כוסות חלב
מלח, פלפל
אופן ההכנה
לטגן את הבצל עד השחמה, להוסיף את הבשר הטחון ולערבב עד שמתבשל.
להוסיף את העגבניות המרוסקות, אבקת המרק והאורגנו. לערבב ולבשל כחצי שעה על אש נמוכה.
את כל מוצרי רוטב הבשמל להכניס לסיר קטן ולבשל תוך כדי ערבוב, עד שיסמיך.
ההרכבה:
להניח בתבנית (30X20) שכבה ראשונה של עלי לזניה.
מעליהן לפזר שכבה מתערובת הבשר.
מעל הבשר לשפוך רוטב בשמל. להקפיד להגיע לכל מקום, כדי שלא יישארו מקומות יבשים.
וכך הלאה להמשיך בבניית שכבות נוספות.
מעל שכבת רוטב הבשמל האחרונה לפזר את הגבינה הצהובה.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, עד שרואים שהגבינה הצהובה נמסה כולה, אך לא שרופה.
בהנאה רבה
מגיש:
מקור: רותי
שתף את המתכון
