הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית
2 כפות עלי רוזמרין טריים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
1 בצל קטן קצוץ
1 כוס יין אדום
1 כף סוכר
1/3 כוס פלפלים קלויים או פטריות חתוכות קצוצים גס
1 קופסא גדולה של שימורי עגבניות מרוסקות
20 זיתים שחורים מגולענים משומרים ביין
1/2 קופסא עלי לזניה שבורים לפיסות (כ- 5 פיסות מכל עלה)
400 גרם גבינה בולגרית חתוכה לפרוסות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל והשום כ- 5 דקות. להוסיף עגבניות, רוזמרין, יין, זיתים, סוכר, מלח, פלפל שחור ופטריות או פלפלים קלויים.
בתבנית פיירקס מסדרים 1/3 מעלי הלזניה ועליהן 1/3 מפרוסות הגבינה, יוצקים מעל 1/3 מהרוטב המבושל שהכנו קודם וחוזרים על התהליך עוד פעמיים. בסוף מעל הכל יוצקים את שכבת הרוטב הנותרת (אם התבנית גדולה, מכינים את הלזניה רק בשתי שכבות).
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190-200 מעלות כ- 40 דקות.
מגיש:
מקור: אוסף מתכונים אישי
שתף את המתכון
