הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח לבן מנופה
4 כוסות מים פושרים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
¼ כוס שמן
25 גרם שמרית
אופן ההכנה
להוסיף לקערה מים,סוכר,מלח וחצי מכמות השמן ולערבב היטב.
להוסיף 2 כוסות קמח ומעל לפזר שמרית ולהתחיל ללוש תוך כדי הוספת קמח בהדרגה.
להמשיך ללוש עד שמתקבל בצק רך ולא דביק,להרטיב את הידיים בשמן הנותר וללוש בעדינות עוד כחצי דקה,לכסות ולהתפיח שעתיים.
לחמם תנור לחום מקסימלי ולרפד תבנית בנייר אפיה.
לקמח משטח עבודה, לחלק את הבצק ל-4 חלקים ולגלגל כל חלק בניפרד.לכסות לעוד 15 דקות.
לפתוח כל עיגול בצק בשתי קצוות לאורך ולשטח על תבנית האפיה בעובי של 2 ס"מ{2 לחמים על כל תבנית}, להרחיק אחד מהשני ולהבריש במעט מי ברז.{½ כוס מים לכל 4 החלקים}.
לאפות בחום גבוה 250 מעלות כ 20 דקות או עד שיזהיב.
את הלחם החם לעטוף כ-10 דקות במגבת נקיה.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: גרוזיני
שתף את המתכון
