חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם גרוזיני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לדעתי זה כבר לא רק גרוזיני.כולם אוהבים לאכול את הלחם ובמיוחד כשהוא חם. brלהכין קל מאוד והנאה מובטחת,כדאי לנסות. br
לחם גרוזיני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לדעתי זה כבר לא רק גרוזיני.כולם אוהבים לאכול את הלחם ובמיוחד כשהוא חם. brלהכין קל מאוד והנאה מובטחת,כדאי לנסות. br
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח לבן מנופה
4 כוסות מים פושרים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
¼ כוס שמן
25 גרם שמרית
אופן ההכנה
להוסיף לקערה מים,סוכר,מלח וחצי מכמות השמן ולערבב היטב.
להוסיף 2 כוסות קמח ומעל לפזר שמרית ולהתחיל ללוש תוך כדי הוספת קמח בהדרגה.
להמשיך ללוש עד שמתקבל בצק רך ולא דביק,להרטיב את הידיים בשמן הנותר וללוש בעדינות עוד כחצי דקה,לכסות ולהתפיח שעתיים.
לחמם תנור לחום מקסימלי ולרפד תבנית בנייר אפיה.
לקמח משטח עבודה, לחלק את הבצק ל-4 חלקים ולגלגל כל חלק בניפרד.לכסות לעוד 15 דקות.
לפתוח כל עיגול בצק בשתי קצוות לאורך ולשטח על תבנית האפיה בעובי של 2 ס"מ{2 לחמים על כל תבנית}, להרחיק אחד מהשני ולהבריש במעט מי ברז.{½ כוס מים לכל 4 החלקים}.
לאפות בחום גבוה 250 מעלות כ 20 דקות או עד שיזהיב.
את הלחם החם לעטוף כ-10 דקות במגבת נקיה.
בתיאבון.
מגיש: רינת ספיר
מקור: גרוזיני
שתף את המתכון