הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות מים פושרים
1 שקית שמרית
1 כף סוכר
שליש כוס שמן
7-8 כוסות קמח( עדיף קמח מיוחד ללחם )
1 כף מלח
אופן ההכנה
שמרית או שמרית מערבבים עם כוס קמח
במעבד מזון עם וו לישה שמים מים וסוכר ומוסיפים קמח כוס אחרי כוס
אחרי כ- ארבע כוסות מוסיפים שמן ומלח וממשיכים להוסיף הקמח בהדרגה עד
שהבצק נעים לעבודה ולא דביק.
עושים כדור גדול מכסים במגבת ומניחים להתפחה ממקום חמים , כאשר הכפיל נפחו
מחלקים לכדורים בגודל תפוז מתפיחים שוב , מברישים בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ל20 דקות ( ליצירת קרום קשה יש להשפריץ מים על הלחם בזמן הכנסתו לתנור)
עד לקבלת צבע חום. לקרר לחתוך כיפה(בסכין משונן בצורת ניסור) להוציא תוכן.
יש למלא במרק סמיך. מומלץ לשמור את הכיפה ולכסות בה את המרק .
בתאבון.....
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
