חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם שיבולת שועל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם שיבולת שועל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס שיבולת שועל שלמה (לא גרוסה)
1 כוס מים רותחים
1/4 כוס שמן
1/4 כוס מולסה
1 כפית שטוחה מלח
15 גרם שמרים
1 כף סוכר חום
1/3 כוס מים חמימים
3/4 1 כוסות קמח מלא
3/4 כוס קמח רגיל
לציפוי:
2 כפות שיבולת שועל
אופן ההכנה
מערבבים שיבולת שועל עם מים רותחים, שמן, מולסה ומלח בקערה ומצננים. בינתיים מערבבים שמרים, סוכר ומים חמימים בקערית נפרדת ומשהים לרבע שעה.
פרסומתשמים שני סוגי קמח בקערת מיקסר יחד עם תערובת השמרים ותערובת שיבולת השועל הפושרת. מערבלים היטב בעזרת וו לישה, עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים כ-5 דקות. מניחים אותו בקערה עמוקה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים שעתיים.
מחממים תנור ל-175 מעלות. לשים את הבצק כ-5 דקות, מניחים בתבנית משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה. מזלפים מעט מים על הכיכר וזורים שיבולת שועל. אופים 40-35 דקות, עד שהלחם זהוב וצליל חלול נשמע כשמקישים עליו.
מגיש: יוסף ל
מקור: שי לי ליפא אנג'ל
שתף את המתכון