חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחמניות לשבועות (שורק )
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

האמת זה קצת מצחיק, אין שום סיבה ניראית לעין מדוע לא לאפות אותן כל השנה, אבל אצלנו המצרים אופים אותם רק לכבוד שבועות. לך תבין. brשווה.
לחמניות לשבועות (שורק )
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

האמת זה קצת מצחיק, אין שום סיבה ניראית לעין מדוע לא לאפות אותן כל השנה, אבל אצלנו המצרים אופים אותם רק לכבוד שבועות. לך תבין. brשווה.
הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים
4 ביצים
2 מחמאה
2 ווניל
150 גרם צימוקים שהושרו בקוניאק טוב משך שעתיים וסוננו
½1 כוסות סוכר
½2 כוסות מים פושרים.
אופן ההכנה
מעבדים את כל החומרים לבצק ומניחים להתפחה עד פי שניים.
קורצים כדורים בגודל פינג-פונג, ומניחים לתפוח בשנית עד להכפלה.
מורחים את הלחמניות התפוחות בחלמון מעורב במעט חלב.
מפזרים שומשום מלמעלה.
אופים בתנור שחומם ל-250°c במשך כ-20 דקות, או עד להשחמה.
מגיש: גן-עדן
מקור: בית אמא
שתף את המתכון