הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם סלמון מעושן
3 קופסאות גבינת שמנת מסוג נאפוליון
1/4 כוס עלי שמיר קצוצים
1/4 כפית קימל טחון טרי!
1/4 כפית אבקת חרדל
1/4 כפית פפריקה מתוקה (במקום פפריקה אפשר 1 כף קטשופ)
1/4 עלה חסה לכל סועד
1 זית שחור מצומק לכל סועד
1 גבעול שמיר באורך אצבע לכל סועד
למנה פרווה: להחליף את הגבינה במיונז ולא להשתמש בפפריקה
וקימל.
אופן ההכנה
1. לחתוך את הסלמון לחתיכות ולעבד למחית חלקה.
2. לערבב את הסלמון והגבינה ולחלק לשניים.
3. לחצי התערובת להוסיף שמיר קצוץ ואבקת חרדל ולערבב היטב.
4. לחצי השני של התערובת להוסיף קימל ופפריקה ולערבב היטב.
5. להניח על דופן גביע שמפנייה את עלה החסה כך שיבלוט מעט
החוצה. להשתמש בשקית קצפת כמו של קונדיטורים ולזלוף
את אחת התערובות ע"ג עלה החסה ובחצי התכולה של הכוס
אנכית. לחלל הנותר לזלוף את התערובת האחרת. הכל כאצבע
מתחת לשפת הגביע. להחדיר שיפוד עץ לתערובות שבגביע
ולסובב אותו כך שהתערובות תכנסנה אחת לתוך השניה -
סיבוב אחד בלבד!
6. להניח את הזית באמצע ומעל. לנעוץ את גבעול השמיר ואפשר
גם לנעוץ קרקר משולש.
7. להגיש עם קלי בגט.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
