הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
200 ג"ר מרגרינה
1 קמח תופח 350 גרם
1 שמנת 9 אחוז
למילוי
250 ג"ר גבינה בולגרית מרוסקת
200 ג"ר גבינה צהובה רצוי טל העמק
250 ג"ד גבינת קוטג
פלפל שחור גרוס עבה
מלח
אופן ההכנה
.
לבצק
1. בקערה מעבדים את כל חומרי הבצק עד לקבלת עיסה אחידה
2. עוטפים בניילון ניצמד ומכניסים לשעה למקרר
3. מחלקים את הבצק לשניים
4. משטחים חלק אחד לריבוע ומשטחים בתבנית
5. מפזרים מעליו 250 גרם גבינה בולגרית
6. מפזרים מעל הבולגרית 200 גרם צהובה.
7. מפזרים מעל קוטג מפלפלים וממליחים
8. מרדדים את החלק השני של הבצק ומכסים.
9. חותכים לריבועים או מעוינים.
10.מערבלים בכוס 2 ביצים וממלאים את הכוס בחלב או שמנת מתוקה ומעט פלפל שחור .
לצקת את הבלילה על המאפה באופן שווה.רצוי עם כף.
11.אופים בחום 175 מעלות עד שיקבל צבע זהוב חומי.
* תוספות אפשריות למילוי
מנגולד/תרד
בצל מטוגן
פיטריות
תבלינים טריים
*** ניתן להקפאה ולהפשרה אחרי האפיה
מגיש:
מקור: פירגה
שתף את המתכון
