הוראות הכנה
מרכיבים
עלי פילו
טחינה גולמית
סילאן
פיסטוקים קצוצים
חומרים לסנייה
1 ק"ג בשר טלה טחון
2 בצל קצוץ
כף מלח שטוחה
כפית פלפל שחור גרוס
כפית בהרט, הל וכמון
אופן ההכנה
מטגנים בצל וכשמזהיב מוסיפים את הבשר
מטגנים את שני המרכיבים יחדיו ומערבבים תוך כדי בישול
מוסיפים תבלינים, ומבשלים עד לסגירה מלאה של הבשר
מערבבים ומורידים מהאש
חוצים עלה פילו לשניים ומניחים אחד על השני, מניחים במרכזו את הבשר (במשקל 120 גרם) ועוטפים לצורה של ריבוע ומשמנים קלות מבחוץ
הכנת המנה: מניחים במגש את מנת המאפה, משמנים ומטבלים במלח ופלפל, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות .עד הזהבה במשך כ 14 דקות ובמקביל משרטטים עיגול עם הטחינה הגולמית על צלחת ההגשה. מזליפים בצורת שתי וערב את הסיליאן, ומפזרים פיסטוקים מעל לצלחת
מניחים את המאפה במרכז הצלחת ומגישים
מגיש:
מקור: השף סהר רפאל ממסעדות כרמים וכדיתא https://www.rest.co.il/img/recipes/מאפה-טלה-של-כדיתא- https://www.rest.co.il/recipe.aspx?recipeID=2510
שתף את המתכון
