חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה ירקות ועוף בבצק קל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה מבצק קל, ממולא בעוף וירקות. מאכל בריאות דיאטטי. br
מאפה ירקות ועוף בבצק קל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה מבצק קל, ממולא בעוף וירקות. מאכל בריאות דיאטטי. br
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 כוס קמח
¼ כפית מלח
¼ כפית אבקת אפייה
¼ כוס מים
4 כפות שמן
2 כפות חומץ הדרים
1 ביצה טרופה
למלית:
1 חזה עוף
250 גרם ברוקולי, חתוך לקוביות
1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות
1 גזר בינוני, קלוף וחתוך לפרוסות דקות
1 בצל קלוף וקצוץ גס
½ כוס עשבי תיבול קצוצים (למשל: סלרי, שמיר, נענע ועירית)
2 ביצים
2 כפות קמח
מלח ופלפל שחור
לציפוי:
1 ביצה טרופה
1 כפית שומשום
כלים :
תבנית בגודל 30X10 ס"מ
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
שמים את הקמח, המלח ואבקת האפייה בקערה על משטח עבודה ומערבבים. מוסיפים את שאר המרכיבים של הבצק ולשים לבצק אחיד כ-3 דקות. עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר למשך שעה אחת.
המלית:
צולים את חזה העוף על מחבת טפלון חמה משני צדדיו וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
ממלאים מים בסיר עד 2/3 גובהו. מביאים לרתיחה. מוסיפים את הירקות החתוכים וחולטים במשך כ-3 דקות. מסננים היטב.
מערבבים עם העוף ועשבי התיבול, מתבלים במלח ופלפל.
מחממים את תנור האפייה ל- 180°c .
משמנים את התבנית במעט שמן ומקמחים קלות.
הרכבת המאפה:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח עבודה מקומח לעלה בגודל 25X35 ס"מ.
מניחים אותו על התבנית כך שהשוליים משתפלים באופן שווה משני צדי התבנית. מעבירים את המלית לתבנית על הבצק, גוזרים 10 חתכים בבצק בניצב לתבנית ומתחילים להניח את הבצק על המלית בצורת קליעה של צמה (רצועה מימין אח"כ רצועה משמאל). מהדקים קלות בצדדים מורחים מעט ביצה טרופה מלמעלה ומפזרים מעט שומשום.
אופים (180°c) במשך כ-35 דקות או עד שהמאפה מזהיב.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: קלי מגר
שתף את המתכון