הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת פתיתים
30 גר' חמאה
1 כף עלי תימין
2 שיני שום קצוצות
1 בצל גדול קצוץ
200 גר' גבינת קשקוואל מגורדת
250 גר' גבינת פטה מגורדת
1/3 כוס צנובר
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 בצלים ירוקים קצוצים
3 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח, פלפל שחור טחון וטרי.
אופן ההכנה
1. מבשלים את הפתיתים בסיר גדול עם מי מלח במשך 3-4 דקות לאחר רתיחה. מסננים ושוטפים במים קרים, מערבבים עם כף שמן שלא יידבק.
2. שמים את החמאה במחבת וכשהיא חמה מטגנים בה את הטימין, השום והבצל עד לריכוך.
3. מערבבים בקערה את הפתיתים, הגבינות, הצנוברים, תערובת הבצל המטוגן, הפטרוזילה והבצל הירוק, ממליחים ומפלפלים, מכניסים לכלי חסין חום ומהדקים יפה.
4. טורפים את הביצים והשמנת המתוקה ויוצקים על תערובת הפתיתים.
5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך כ-45 דקות עד שפני המאפה שחום ויפה.
מגיש:
מקור: 7 ימים - 20/1/06
שתף את המתכון
