הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק שטרודל:
500 גר' קמח
50 גר' שמן
1/2 כף חומץ
1 ביצה
2 כוסות מים
קורט מלח
לציפוי:
שומשום או קצח
למילוי השטרודל
300 ג"ר בשר בקר/טלה טחון עבה
1 בצלים קצוץ דק
3 חצילים שעברו חריכה באש וקולפו
1/2 כוס פטרוזליה קצוצה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית זעתר טרי קצוץ
אופן ההכנה
אופן הכנת בצק לשרודל
1.לשים את כל החומרים יחד במערבל כ- 7 דקות, עד שמתקבל בצק עדין וחלק לגמרי. ולחלקו לשניים
2.מורחים מעט שמן על הבצק עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו בצד למנוחה כשעה בטפ' החדר.
למילוי
1.על מחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל והבשר והתבלינים עד הזהבה
2. מעבירים את התוכן למסננת לספיגת הנוזלים
3.במקביל חורכים את החצילים על האש עד שיתרככו ומקלפים אותם את התוכן מעבירים למסננת
ומזלפים מעל חצי לימון כדי שלא ישחירו לספיחת המים כרבע שעה
4.בקערה מערבבים היטב את הבשר פטרוזיליה וחציל
* מוגש בצלחת עם רוטב טחינה מעובדת ליד
אופן הכנת השטרודל:
1.מניחים על השולחן מפה או סדין ומקמחים.
2.מרדדים את הבצק בעזרת מארוך עד כמה שאפשר, ואז ממשיכים למתוח את הבצק
בידים מקומחות עד לעובי הכי דק שאפשר. גודל הבצק צריך להיות בערך 60X60 ס"מ ליחידה
3.מפזרים על הבצק מעט שמן זית
4.מסדרים בהתחלת הבצק את כל מלית הבשר והחציל ובעזרת המפה או סדין
מגלגלים גילגול ראשון ומהדקים היטב ובעזרת הסדין מגלגלים את כל יתרת הבצק לרולדה.
5.מורידים את קצוות הבצק ומניחים את רולדת הבצק על מגש עם נייר אפייה.
6. מורחים את הרולדה בשמן זית ומפזרים מעל שומשום או קצח
אופים בתנור מחומם מראש ל 200°c כ- 25 דקות.
7.מיד בסיום האפייה מורחים את השטרודל בשמן זית ומצננים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
