הוראות הכנה
מרכיבים
4 דגי מוסר מפולטים (כ-300 גרם כל אחד)
3 כפות שמן זית
2 חצילים גדולים
2-3 בטטות חתוכות לפרוסות דקות
שמן לטיגון עמוק
החומרים לרוטב:
5 לימונים בשלים
5 כפות שמן זית
1 כף מלח גס
1 כף פלפל שחור גרוס
2 כפות דבש
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200°c ).
על הכירים מחממים מחבת כבדה לחום גבוה, מוסיפים את שמן הזית וצורבים את נתחי הדגים משני צדדיהם עד שמשחימים. מעבירים לתבנית ומניחים בתנור (200°c ) ל-10 -12 דקות.
2. קולים את החציל על גריל או להבה פתוחה על הכיריים, מקררים וקולפים.
3. מטגנים את פרוסות הבטטה בשמן עמוק עד שמזהיבות קלות. מוציאים בעזרת מסננת רשת ומספיגים על מגבות נייר. מכינים את הרוטב ע"י ערבוב כל מרכיביו.
4. להגשה, מניחים על כל צלחת חציל קלוי ועליו נתח דג. מזלפים את הרוטב ומקשטים בפרוסות הבטטה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: רותי קינן ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
