הוראות הכנה
מרכיבים
עלי מלוחייה שנקטפו מהגבעולים
4 כפות כוסברה יבשה
2 שוקיים הודו או עצם פרה (להוספת טעם)
1 כף שום כתוש
1 כף מלח
1 כף פפריקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 בצל שלם
1 עגבניה קלופה
3 כפות שמן
אופן ההכנה
מעמידים סיר עמוק על האש , מכניסים את העצמות (שוקי ההודו )במעט שמן ומטגנים קלות
מוסיפים לסיר מים בהתאם לכמות הסועדים,
מוסיפים את הבצל שלם (קלוף)
מוסיפים עגבניה בשלמותה
ומביאים לרתיחה ואח"כ מנמיכים את הלהבה ,
מוציאים את הבצל והעגבניה מתוך הסיר ,אחרי שבדקנו כי הם רכים ומבושלים .
את העגבניה מקלפים, מרסקים ומחזירים לסיר
מעמידים על כירה נפרדת מחבת , יוצקים לתוכו מעט שמן , מוסיפים את הבצל ,
מרסקים לעיסה בעזרת מזלג , מוסיפים את השום הכתוש ,הפפריקה המתוקה והחריפה
המלח והכוסברה היבשה, מטגנים את כל התערובת על אש בינונית במשך 2-3 דקות על קבלת תערובת הומוגנית ,ושופכים את התערובת לתוך הסיר המתבשל ,
מוסיפים את עלי המלוחייה שלמים או קצוצים
מגביהים את הלהבה עד לרתיחה
מנמיכים חזרה את הלהבה ומבשלים עוד 30 דקות .
מגיש:
מקור: אמא (איציק)
שתף את המתכון
