חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מלוחייה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מלוחייה הוא מאכל מסורתי של העדה המיצרית brעלי המלוחייה הם ירק עונתי , אך ניתן לקנות בעונה ולהקפיא לשימוש בכל ימות השנה
מלוחייה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מלוחייה הוא מאכל מסורתי של העדה המיצרית brעלי המלוחייה הם ירק עונתי , אך ניתן לקנות בעונה ולהקפיא לשימוש בכל ימות השנה
הוראות הכנה
מרכיבים
עלי מלוחייה שנקטפו מהגבעולים
4 כפות כוסברה יבשה
2 שוקיים הודו או עצם פרה (להוספת טעם)
1 כף שום כתוש
1 כף מלח
1 כף פפריקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 בצל שלם
1 עגבניה קלופה
3 כפות שמן
אופן ההכנה
מעמידים סיר עמוק על האש , מכניסים את העצמות (שוקי ההודו )במעט שמן ומטגנים קלות
מוסיפים לסיר מים בהתאם לכמות הסועדים,
מוסיפים את הבצל שלם (קלוף)
מוסיפים עגבניה בשלמותה
ומביאים לרתיחה ואח"כ מנמיכים את הלהבה ,
מוציאים את הבצל והעגבניה מתוך הסיר ,אחרי שבדקנו כי הם רכים ומבושלים .
את העגבניה מקלפים, מרסקים ומחזירים לסיר
מעמידים על כירה נפרדת מחבת , יוצקים לתוכו מעט שמן , מוסיפים את הבצל ,
מרסקים לעיסה בעזרת מזלג , מוסיפים את השום הכתוש ,הפפריקה המתוקה והחריפה
המלח והכוסברה היבשה, מטגנים את כל התערובת על אש בינונית במשך 2-3 דקות על קבלת תערובת הומוגנית ,ושופכים את התערובת לתוך הסיר המתבשל ,
מוסיפים את עלי המלוחייה שלמים או קצוצים
מגביהים את הלהבה עד לרתיחה
מנמיכים חזרה את הלהבה ומבשלים עוד 30 דקות .
מגיש: emma
מקור: אמא (איציק)
שתף את המתכון