הוראות הכנה
מרכיבים
3 ק"ג מלפפונים ירוקים קטנים עד קטנים מאד
3 שיני שום פרוסות
2 פלפלים חריפים יבשים
צרור קטן עד בינוני של שמיר
מלח
מים
אופן ההכנה
בצנצנת גדולה (לפחות 2 ליטר) מסדרים יפה את המלפפונים. מכניסים פנימה את השום והפלפל החריף. מערבבים בקערה את המים והמלח ביחס של כפית מלח לכל כוס מים. יוצקים את מי המלח על המלפפונים בתוך הצנצנת עד שכל הצנצנת מלאה במים. מוסיפים למעלה את השמיר וסוגרים את הצנצנת הרמטית.
כך מניחים במקום מוצל לשבוע.
לאחר שבוע מוציאים את השמיר ומאחסנים במקרר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון