הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג בשר הודו אדום, או בקר, פילה מדומה רזה
4 כפות שמן קנולה
6 בצלים בינוניים שלמים
6-8 שיני שום, פרוסות עבה
3 גזרים , חתוכים גס
2 גבעולי כרישה , חתוכים גס
1 שוקש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
4-5 עלי דפנה
10 גרגירי פלפל אנגלי
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
500 מ"ל בירה שחורה
אופן ההכנה
מחממים היטב סיר רחב ללא שמן. מוסיפים שמן לסיר ומטגנים את נתח הבשר מכל הצדדים עד להשחמה. מוציאים מן הסיר. מוסיפים לסיר את הירקות ומטגנים , תוך ערבוב, כ-3 דקות עד להזהבה. מתבלים ומוסיפים את הבשר והבירה. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-½1 שעות או עד שהבשר רך אך לא יבש. מעבירים את הנוזלים ו-½ כמות הירקות שבסיר (בלי עלי הדפנה וגדגירי הפלפל) למעבד מזון ומרסקים. מגישים לצד הנתח.
מגיש:
מקור: דר רלי אבל ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
