הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
4.5 כוסות קמח לבן
200 גר' חמאה או מרגרינה בטמפ' החדר
כף מי פריחת ורדים או הדרים
2-3 כפות מים או חלב
למלית:
תמרים - 2.5 כוסות תמרים מגולענים
1/2 כוס מים
לחמם מראש תנור לחום נמוך 160 מעלות צלזיוס
אגוזים/פיסטוק חלבי/שקדים - 2 כוסות קצוצים דק
1/2 - 1 כוס סוכר (לפי טעמכם מפני שזורים אבקת סוכר לאחר האפייה)
כף מי ורדים או קינמון
אבקת סוכר לזרייה
מצבט (פינצטה) מיוחד למעמול
אופן ההכנה
קודם להכנת הבצק צריך להכין את המליות.
להכנת המליות:
תמרים - שמים בסיר 1/2 כוס מים, קוצצים את התמרים, מוסיפים לסיר, מבשלים על אש
נמוכה עד להתרככות התמרים לעיסה דמוי ריבה, עיסה קלה למריחה. לצנן.
אגוזים וכו' - מערבבבים עם הסוכר והקינמון. אם משתמשים בשקדים/ פיסטוק חלבי אז צריך
להוסיף את מי הורדים.
בצק:
1. מנפים את הקמח
2. מוסיפים את החמאה/מרגרינה לשים היטב
3. מוסיפים את המים/חלב, לשים לבצק רך
4. לוקחים מהבצק חתיכה בגודל של אגוז גדול, מגלגלים לכדור (כך משתמשים בכל הבצק)
5. בכל כדור יוצרים גומה באמצע מדקקים את הדפנות כמו לצורה של כוס קטנה
6. ממלאים באחת מן המליות וסוכרים את הבצק
7. יוצרים צורה נאה של כדור, צובטים אותו עם המצבט
8. מנחים בתבנית אפייה (אין צורך בשימון התבנית, הבצק שמן דיו)
9. לאפות את העוגיות 20-25 דקות שישארו לבנות ( אם הן משחירות אז הבצק הופך להיות
קשה מידי ולא טעים לאכילה)
10. בתאבון
מגיש:
מקור: אימי זצל
שתף את המתכון
