חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרלוזה בבירה מוגשת עם נבטים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרלוזה בבירה מוגשת עם נבטים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
600 גרם פילה מרלוזה מחולקת ל-4 מנות
½ ק"ג נבטי שעועית
מיץ מחצי לימון
2 חלמונים
75 גרם פירורי לחם
250 גרם חמאה
½ כוס בירה כהה
1 כוס ציר דגים
1 כף שמרים יבשים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
מניחים את פילה הדג על תבנית אפיה המרופדת בנייר אפייה משומן. ממליחים ומפלפלים את הדג ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות לשמונה דקות, עד שהוא חצי מוכן. מבשלים את הנבטים בציר הדג שהוסף לו מיץ מחצי לימון במשך כשתי דקות (צריך להישאר פריך). מוציאים את הנבטים מהציר ומשאירים במקום חמים.
מוסיפים את הבירה לנוזלי הבישול של הנבטים ומצמצמים בחצי. מוסיפים את השמרים וחצי מכמות החמאה ומערבבים. מעבירים דרך מסננת דקה, מתקנים תיבול ומשהים במקום חמים.
מערבבים את פירורי הלחם עם שארית החמאה (למעט שתי כפות) ליצירת מעין עוגיות קטנות (4 במספר). בסיר כפול טורפים את שני החלמונים עם 2 כפות מים ובמקביל ממיסים את שתי כפות החמאה. מוסיפים את החמאה המומסת לחלמונים וממשיכים לטרוף עד לקבלת קצף בהיר. מסירים מהאש.
עורמים תלולית של נבטים במרכז צלחת ההגשה חסינת אש. מניחים מעל נתח דג ומעל "עוגיית" חמאה עם פירורי לחם. מכניסים לתנור החם לעוד כשלוש עד ארבע דקות (עד שפירורי הלחם מזהיבים). יוצקים מרוטב הבירה מסביב לדג ומרוטב החלמונים על הדג. מגישים מיד.
מגיש: dylam
מקור: שף ז'אן בויטארט
שתף את המתכון