חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"מרמומה" – סלט/רוטב עגבניות ופלפלים תוניסאי‏
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

העגבניות עשירות בליקופן זהו החומר האחראי לצבען האדום.‏ brהליקופן הוכח כמונע סרטן הערמונית בגברים.‏ br br
"מרמומה" – סלט/רוטב עגבניות ופלפלים תוניסאי‏
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

העגבניות עשירות בליקופן זהו החומר האחראי לצבען האדום.‏ brהליקופן הוכח כמונע סרטן הערמונית בגברים.‏ br br
הוראות הכנה
מרכיבים
‏1 פלפל אדום‏
‏1 פלפל צהוב‏
‏1 פלפל ירוק‏
‏1-2 פלפלים חריפים‏
‏6 כפות שמן זית‏
‏8 שיני שום קלופות, קצוצות גס
‏5 עגבניות גדולות, קצוצות גס
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
‏2 כפיות קימל טחון‏
אופן ההכנה
חוצים את הפלפלים המתוקים, נפטרים מהזרעים ופורסים כל חצי לאורכו ‏לארבע פרוסות. חותכים את הפלפלים החריפים לרבעים, לאורך.‏
מחממים את השמן במחבט גדולה. מאדים בה את הפלפלים עד שהם נצטרבים ‏מעט. מוסיפים את השום ומאדים, אגב ערבוב, 2 דקות.‏
מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מלח, פלפל וקימל. מערבבים, מכסים חלקית ‏ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כשעה. מערבבים מידי פעם.‏
מתקנים תיבול ומסירים מהאש. ניתן לשמור את המרמומה כשבוע בצנצנת ‏מעוקרת במקרר. ‏
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון