הוראות הכנה
מרכיבים
לציר:
2 ליטר מים
½ ק"ג חלקי עוף (כנפיים גרונות וכיו"ב)
4 בצלים ירוקים (לבן וירוק)
1 קובית זנגביל בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ
¼ כוס יין לבן יבש
2 גרגירי פלפל שחור
1 כפית שטוחה מלח
למרק:
½ גזר חתוך לגפרורים
1 ענף סלרי חתוך לגפרורים
½ פלפל ירוק כהה חתוך לרצועות
50 גרם פטריות שמפיניון (אפשר להוסיף גם מעט פוריצ´יני)
11/2 כפות רוטב סויה
1/8 כפית פפריקה חריפה
1/8 כפית שמן שומשום
1 בצל ירוק קצוץ לרצועות באורך 2 ס"מ
3 גבעולי קוסברה (עלים בלבד)
200 גרם ספגטיני חצויים ומבושלים
אופן ההכנה
לציר
להכניס את העוף המלח והפלפל לסיר עם מים קרים, להביא לרתיחה להסיר קצף ולבשל על אש קטנה כשעה. להוסיף את הבצל הירוק הזנגביל והיין ולהמשיך לבשל עוד 45 דקות. לסנן דרך בד סינון. לצנן במקרר למשך הלילה ולהסיר שומן.
לחמם את הציר ולהוסיף סלרי פלפל ירוק גזר ופטריות להביא לרתיחה ולבשל כ 10 דקות. להוסיף את רוטב הסויה והפפריקה החריפה ולבשל עוד מספר דקות. להוסיף מלח לפי הטעם.
לקרר את המרק במשך כ20- דקות ללא מכסה להוסיף את שמן השומשום, הקוסברה והבצל הירוק.
לחמם את כמות המרק הדרושה להוסיף את הספגטיני ולתת להם להתבשל במשך 2 דקות במרק.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון