הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
250 ג' בצלים לבנים פרוסים דק
שורש סלרי קטן, קלוף ופרוס
1 ק"ג גזרים טריים קלופים ופרוסים
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר בפומפייה דקה
2-4 כפות דבש
30 גרם חמאה או מחמאה
מיץ וקליפה מגורדת מתפוז אחד
קליפת לימון מחצי לימון
מלח ופלפל לבן גרוס טרי
מים
אופציה - שמנת מתוקה אחת או צמחית
אופן ההכנה
1.לאדות בסיר על אש בינונית, בצל פרוס בחמאה או מחמאה עד שהופך לשקוף,
לא לתת לו להשחים.
2.להוסיף גזרים וג'ינג'ר ולערבב עם הבצל, לאדות כ5 דקות.
3.להוסיף שתי כפות דבש, מיץ וקליפת תפוז ולימון ולערבב.
4.לכסות במים, להמליח ולפלפל ולהרתיח על אש גבוהה.
5.לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה כ-50 דקות עד שהגזר רך לגמרי.
6.להוריד מהאש, להוציא עם מצקת שתי כפות מהנוזל ולשמור בצד.
7.לטחון את המרק בבלנדר ולהחזיר לסיר.
8.אפשר להוסיף שמנת מתוקה או צמחית, להביא לסף רתיחה ולהנמיך את האש.
9.להוסיף נוזלים לסמיכות הרצויה, לטעות ואם יש צורך להוסיף דבש,ומלח בהתאם לטעמכם.
מגיש:
מקור: לה ישראל
שתף את המתכון
