חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק גריסים וכתומים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק גריסים וכתומים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
מעט שמן זית לאידוי
2. בצלים קצוצים דק
6 שיני שום קצוצות דק
4 גזרים חתוכים לקוביות
כמות כמעט כפולה של דלעת חתוכה לקוביות, אלא אם אוהבים גם תפו"א או בטטה (אישית-לא מוסיפה)
מעט כרובית מפורקת לפרחים קטנים
כ-200 מ"ל יין לבן יבש
כ-250 גר' גריסי פנינה
ציר עוף או ציר ירקות
ל"בוקה גרני":
2. עלי דפנה
2-3 גרגירי פלפל אנגלי
5 גרגירי פלפל שחור
5. גרגירי פלפל לבן
2-3 ענפי טימין
אופן ההכנה
מאדים את הבצל והשום בשמן זית,
מוסיפים את הירקות ומגבירים את האש כדי לקרמל מעט את הירקות (לשם הוצאת הסוכרים וחיזוק הטעמים).
מוסיפים את היין ומאדים, מוסיפים את הגריסים ומאדים עם היין עוד דקה-שתיים.
מוסיפים את הציר עד כמעט לימלוי הסיר.
בכלי של חליטת תה, שמים את התבלינים של ה"בוקה גרני" ומכניסים לסיר, ניתן ב"ביצה" להניח את הוו המיועד לכוס בשפת הסיר.
מבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-40 דקות עד שהירקות רכים והגריסים תופחים.
מגיש: אשת_פוטיפר
מקור: אשת פוטיפר
שתף את המתכון