חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק גריסים, עדשים ותימין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שעורה היא מקור מצוין למינרל סלניום, שקשה להשגה בעידן של מזון מתועש ואדמה עייפה. brהיא מקור טוב לזרחן ,נחושת ומנגן. אכילת שעורה בדרך הנפוצה- כגריסים- מסייעת לבריאות brהמעי הגס, מערכת העיכול והעורקים ולהפחתת כולסטרול (במיוחד אצל נשים אחרי גיל המעבר) brוסוגים מסוימים של סרטן וסוכרת. brפטריות שיטקה עשירות בטעם ונחשבות כמחזקות את הלב ומסייעות למניעת סרטן. brניתן למצוא אותן בחנויות טבע וברשתות עם מצרכים מהמזרח הרחוק. br
מרק גריסים, עדשים ותימין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שעורה היא מקור מצוין למינרל סלניום, שקשה להשגה בעידן של מזון מתועש ואדמה עייפה. brהיא מקור טוב לזרחן ,נחושת ומנגן. אכילת שעורה בדרך הנפוצה- כגריסים- מסייעת לבריאות brהמעי הגס, מערכת העיכול והעורקים ולהפחתת כולסטרול (במיוחד אצל נשים אחרי גיל המעבר) brוסוגים מסוימים של סרטן וסוכרת. brפטריות שיטקה עשירות בטעם ונחשבות כמחזקות את הלב ומסייעות למניעת סרטן. brניתן למצוא אותן בחנויות טבע וברשתות עם מצרכים מהמזרח הרחוק. br
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס גריסי פנינה
¼ כוס עדשים
6 פטריות "שיטקה" מיובשות
2 כוסות מים רותחים
2 עלי דפנה
½1 כפות מלח ים
1 כפית פלפל שחור
3 ליטר (12 כוסות) מים
1 כוס פטריות "שמפיניון" , טריות פרוסות
2/3 כוס סלרי אמריקאי, קצוץ
2/3 כוס גזר מגורד
1 כף שמן זית
אופן ההכנה
1. שוטפים את הגריסים בקערה עד שהמים צלולים. שוטפים את העדשים. משרים את פטריות ה"שיטקה" בשתי כוסות מים רותחים.
2. מעבירים את הגריסים והעדשים לסיר עם מלח, פלפל, גבעולי הטימין, עלי הדפנה ו- 12 כוסות המים. מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות נוספות על אש קטנה, מכוסה חלקית. מורידים קצף מלמעלה, אם יש.
3 מסננים את פטריות ה"שיטקה" ושומרים על מי ההשרייה. מסלקים את הגבעולים וחותכים לרצועות. מוסיפים לסיר עם פטריות ה"שמפיניון", הסלרי ויתרת הטימין. מבשלים על אש קטנה 30 דקות נוספות, מכוסה חלקית. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים ממי ההשרייה של הפטריות.
4. מכבים את האש ובוחשים פנימה גזר מגורד. מכסים ל-5 דקות. מוציאים את עלי הדפנה והטימין ומגישים. (ניתן להקפיא)
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: פיליס גלזר ידיעות אחרונות
שתף את המתכון