הוראות הכנה
מרכיבים
5 חצילים טריים ויפים
2 בצלים קצוצים לקוביות
1 כרישה (לוף)
1 תפוא"ד גדול חתוך לקוביות קטנות
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל לבן
קמצוץ סוכר
1 קופסא קצפת צימחית
אופן ההכנה
1. דוקרים את החצילים מבחוץ ומכניסים לתנור בחם מקסימלי לקליה של 30 דקות
2. מבתרים את החציל לשניים ומוציאים את תוכנו למסננת להגרת נוזלים.
3. מאדים את כל הירקות בסיר גדול עם מעט שמן תירס כמעט עד הזהבה.
4. מוסיפים את החצילים ומטבלים מוסיפים ליטר וחצי מים רותחים ומנמיכים להבה
5. בתום שעת בישול לוקחים בלנדר מוט וטוחנים את המרק לעיסה קטיפתית
6. מסירים מהאש ומיד מוסיפים את הקצפת הצימחית לא להיבהל מהחם זה יגיע לכמעט
רתיחה לערבב היטב ולהגיש
מגיש:
מקור: שגב משה
שתף את המתכון
