הוראות הכנה
מרכיבים
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
1 כף זרעוני קימל
2 כוסות מרק עוף
4 כוסות מים רותחים
8 שיני שום קצוצות גס
מעט שמן לטיגון (לא שמן זית)
כוס וחצי (קופסת שימורים אחת) כרוב כבוש
2 נקניקי קבנוס פרוסים דק
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. מבשלים את קוביות תפוחי האדמה והקימל במרק העוף והמים עד שהן מתרככות.
2. בינתיים מזהיבים במחבת גדולה את שיני השום בשמן.
3. סוחטים את הכרוב הכבוש (אם טעמו חמוץ במיוחד אפשר גם לשטוף אותו) ומוסיפים למחבת. ממשיכים לטגן אגב ערבוב על אש קטנה כעשר דקות. מוסיפים לסיר עם תפוחי האדמה.
4. מזהיבים במחבת את פרוסות הקבנוס. מוסיפים לסיר המרק יחד עם השומן שהצטבר במחבת.
5. מתבלים במלח ובהרבה מאוד פלפל שחור, מבשלים עוד שתיים-שלוש דקות ומגישים עם שמיר קצוץ מלמעלה ולחם שחור בצד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
