הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג עגבניות תמר בשלות חצויות, או עגבניות רגילות מאוד בשלות
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית סוכר
5 שיני שום קצוצות
½1 כפיות רוזמרין טרי קצוץ
½1 כפיות תימין טרי קצוץ
½ כפית פלפל צ'ילי יבש טחון (אפשר גם יותר אם המרק לא מיועד לילדים)
6 כוסות מרק עוף (אפשר כמובן עם אבקת מרק פרווה)
עלים מכחמישה גבעולי בזיליקום, לחתוך לרצועות דקות
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני
להניח עגבניות, צד חתוך כלפי מעלה בתבנית גדולה.
לפזר על העגבניות מלח ופלפל וכפית סוכר. להזליף 3 כפות שמן זית על העגבניות ולהניח בתנור עד שהעגביות רכות ומוזהבות, בערך שעה. להניח להתקרר מעט.
להעביר את העגבניות וכל המיצים שהצטברו למעבד מזון. להשתמש בפולסים עד שהעגבניות קצוצות אבל נשארות קצת חתיכות (מי שאוהב מרק חלק - כמו הילדים שלי - ממשיך לעבד עד לקבלת מרקם חלק)
לחמם שלוש כפות שמן זית בסיר גדול, להבה בינונית-גדולה. להוסיף שום ולטגן כשתי דקות. להוסיף את העגבניות, רוזמרין, תימין ופלפל צ'ילי. להוסיף מרק עוף ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל עד שמסמיך מעט- בערך 25 דקות.
להוריד מאש. (אפשר להכין יום קודם, לכסות ולקרר. לחמם את המרק לפני שממשיכים). מוסיפים את הבזיליקום (לא ממשיכים לבשל ברגע שהוספתם את הבזיליקום).
מלח ופלפל לפי הטעם.
הכנת קרוטונים: לחמם תנור על גריל. לחתוך בגט לעיגולים ולהבריש עם שמן זית. להעביר לתבנית אפיה. לאפות עד שמזהיבים, בערך 2 דקות על כל צד. להגיש עם המרק.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
