הוראות הכנה
מרכיבים
½-ק"ג חזה בקר עם עצם פרוס לחתיכות
½-ק"ג כתף בקר חתוך לקוביות{עדיפות לבשר טרי ולא קפוא}
1-ק"ג עגבניות בשלות ומרוסקות{לחלוט ולקלף}
1-בצל גדול קצוץ
3-שיני שום קצוצות
1-כוס אורז
צרור פטרוזילה טריה וקצוצה
4-כפות רסק עגבניות
¼-כוס שמן זית{אפשר אחר}
3-עלי דפנה מיובשים
¼-כפית בזיליקום
¼-כפית אורגנו
1-כפית פלפל שחור{אפשר פחות}
1-כף לא גדושה מלח
1-כף סוכר
מים בכמות לסיר שמכיל 5 ליטר
אופן ההכנה
לשטוף את הבשר היטב ולסנן.
לצקת בסיר שמן ולטגן את חתיכות הבשר{לסגור}כ15 דקות.
להוסיף בצל קצוץ ולהמשיך לטגן עוד כ10 דקות.
להוסיף שום ו3 ליטר מים, להביא לרתיחה, לכסות את הסיר חלקית ולבשל את הבשר שעה.
להוסיף את האורז,עגבניות מרוסקות{אפשר בפומפיה},מים עד למילוי הסיר ולהמשיך לבשל עוד חצי שעה על להבה בינונית.
לתבל בכל התבלינים, לבשל עוד חצי שעה ולפני שמסירים מהאש להוסיף רסק עגבניות ופטרוזילה קצוצה.
המרק טעים יותר למחרת.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: חמותי
שתף את המתכון
