הוראות הכנה
מרכיבים
4 כרעיים של עוף
4 כפות שמן זית
3 בצלים קצוצים
1 פלפלון ירוק חריף (אפשר לוותר, כי מוסיפים סחוג בהמשך)
4 גבעולי סלרי ללא העלים, קצוצים
4 גזרים פרוסים לעיגולים
12 כוסות מרק עוף צח חם (במקור כתוב 6 אבל אז יוצא הרבה עוף ומעט מאוד מרק, מרוכז מדי בטעמו)
4 כפיות מחוקות חוויאג' למרק
½ כוס כוסברה, קצוצה גס
1 כפית סחוג ירוק (אפשר יותר, לפי הטעם ולפי חריפות הסחוג. אנא, הוסיפו בהתחלה רק חצי כפית. תמיד אפשר להוסיף עצמאית בצלחת)
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1.שוטפים ומייבשים את הכרעיים.
2.מחממים בסיר 2 כפות שמן ומזהיבים את העוף 5 דקות מכל צד. מוציאים את העוף מהסיר ושומרים בצד.
3.מוסיפים את שאר השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב כ-10 דקות. מוסיפים את הפלפלון, הגזר והסלרי ומטגנים עוד מספר דקות תוך כדי בחישה.
4.מוסיפים את המרק, העוף והחוויאג' ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש מאוד קטנה שעתיים-שלוש. כמה שיותר יותר טוב. כחצי שעה לפני תום הבישול מוסיפים את הכוסברה והסחוג. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. המרק עוד יותר טעים ביום המחרת.
5.בהנאה!
מגיש:
מקור: אפרת- מאגר מרקים
שתף את המתכון
