הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1/2 ק"ג בשר עוף טחון
כוס אורז טחון
חבילת פטרוזיליה
1/2 חבילת כוסברה
1/2 חבילת שמיר
נענע, בזיליקום, עלי סלרי
מלח, פלפל, פפריקה,כמון
1/2 כוס שמן זית
למרק:
2 בצלים
2 גזרים
4 תפו"א
עלי סלרי
מלח, פלפל, פפריקה,כף מרק עוף, כמון
אופן ההכנה
הכנת הקציצות:
טוחנים כוס אורז עד לקבלת "קמח" מהאורז
במעבד מזון קוצצים את כל הירקות
מערבבים את כל החומרים
ולפי הצורך מוסיפים פרורי לחם לקבלת עיסה שמתאימה לכנת כדורי בשר
הכנת המרק:
טיגון הבצל בשמן בסיר גדול עד שהבצל נהיה שקוף
הוספת שאר הירקות
הוספת מים עם אבקת המרק ולהגיע לרתיחה
הוספת כדורי הבשר גודל כל כדור בקוטר של כ 3 ס"מ
הוספת מים לפי הצורך שיכסה את כל הכדורים
בישול על אש קטנה בינונית כשעה.
בתאבון
מגיש:
מקור: משפחתי
שתף את המתכון
