חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק שעועית בובעס של ארז קומורובסקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק שיטריף אתכם ביום שגריר
מרק שעועית בובעס של ארז קומורובסקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק שיטריף אתכם ביום שגריר
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג שעועית ענקית (בובעס)
8 עצמות מח יפות
1 ראש שום
3 בצלים בינוניים
1 ק"ג עגבניות בשלות
1 שורש פטרוזיליה
1/2 ק"ג שפונדרה טרייה
1/2 ק"ג דלעת
3 גבעולי סלרי עלים
8 גרגרי פלפל אנגלי
מלח ים גס
פלפל שחור גרוס
1 כף גדושה פפריקה חריפה
1/2 כוס שמן זית עדין
אופן ההכנה
- להשרות שעועית ללילה שלם. לבשל במים מומלחים בישול ראשוני בערך כשעה.
- לנקות את עצמות המח היטב. לחלוט במים רותחים מומלחים.
- לקלף את שיני השום. לקלף את הבצלים ולחתוך לקוביות קטנות. לחתוך את בשר השפונדרה לקוביות קטנות.
- לרסק עגבניות על פומפייה. להפריד מהקליפה.
- לחתוך את הדלעת לקוביות גדולות. לקלף שורש פטרוזיליה ולחתוך לקוביות. לחתוך את גבעולי הסלרי-עלים לרצועות דקות.
- לשים שמן זית בסיר עם תחתית עבה, לטגן את הבצל והסלרי. אחרי מספר דקות להוסיף את קוביות השפונדרה ואת שורש הפטרוזיליה, להוסיף את השום ולהציף בעגבניות המרוסקות. להוסיף את הפפריקה ולזרוק לתוך הסיר את עצמות המח החלוטות ואת השעועית. להציף במים מינרליים, לתבלן בפלפל אנגלי ובפלפל שחור. להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל שלוש שעות.
- כשעה לפני סוף הבישול להוסיף את קוביות הדלעת ולהמליח קלות. אפשר להוסיף בשלב הזה קצת עלי סלרי פנימיים קצוצים דק. לתקן תבלון.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון