חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מתכון לחומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון לחומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
שני ספלי גרגרי חומוס
שליש כוס טחינה גולמית מאיכות טובה
מיץ סחוט מלימון בינוני אחד
1-2 שיני שום
חצי כפית כמון
1/8-1/4 כפית סודה לשתיה
מלח
להגשה:
שמן זית, פטרוזיליה
אופן ההכנה
מנקים היטב את החומוס: מפזרים על צלחת גדולה, מוציאים אבנים, גרגרים פגומים וכו‘, שוטפים היטב.
משרים את החומוס למשך יממה במים, במקרר. במהלך אותה יממה כדאי להחליף את המים פעם אחת לפחות.
מבשלים את החומוס ללא מלח עד לרתיחה ומוסיפים את הסודה לשתייה. כמות גדולה מדי של סודה לשתייה עלולה לפגוע בטעם, לכן עדיף להסתפק במינימום. הסודה לשתייה תאיץ את התרככות הגרגרים. אפשר לוותר ולספוג את זמן הבישול הארוך משמעותית. עם סודה לשתייה ואחרי יממה של שרייה, משך הבישול הוא כשעה עד שעה וחצי.
כשגרגרי החומוס נמעכים בקלות בין שתי אצבעות, הם מוכנים. חשוב להימנע מבישול יתר. המהדרין מסירים את הקליפות, גרגר אחרי גרגר, אבל אני לא יכול להתחייב על הבדלים בטעם. מסננים ושומרים את מי הבישול.
מכניסים את גרגרי החומוס למעבד מזון, עם הטחינה הגולמית (כדאי לשמור קצת גרגרים בצד להגשה). מפעילים למשך שתי דקות בערך, ואם התערובת נראית סמיכה מדי מוסיפים מעט ממי הבישול. כותשים את שן/שיני השום ומוסיפים. מוסיפים את הכמון ואת המלח, ובהדרגה גם את הלימון - לפי הטעם ותוך כדי טעימה (לא חייבים להוסיף את כל הלימון, משום שלכל לימון יש כמות שונה של מיץ וסוג שונה של טעם).
הגשה: על צלחת, עם שמן זית טוב ופטרוזיליה וגרגרים וכל מה שאתם אוהבים על החומוס שלכם.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון