הוראות הכנה
מרכיבים
שני ספלי גרגרי חומוס
שליש כוס טחינה גולמית מאיכות טובה
מיץ סחוט מלימון בינוני אחד
1-2 שיני שום
חצי כפית כמון
1/8-1/4 כפית סודה לשתיה
מלח
להגשה:
שמן זית, פטרוזיליה
אופן ההכנה
מנקים היטב את החומוס: מפזרים על צלחת גדולה, מוציאים אבנים, גרגרים פגומים וכו, שוטפים היטב.
משרים את החומוס למשך יממה במים, במקרר. במהלך אותה יממה כדאי להחליף את המים פעם אחת לפחות.
מבשלים את החומוס ללא מלח עד לרתיחה ומוסיפים את הסודה לשתייה. כמות גדולה מדי של סודה לשתייה עלולה לפגוע בטעם, לכן עדיף להסתפק במינימום. הסודה לשתייה תאיץ את התרככות הגרגרים. אפשר לוותר ולספוג את זמן הבישול הארוך משמעותית. עם סודה לשתייה ואחרי יממה של שרייה, משך הבישול הוא כשעה עד שעה וחצי.
כשגרגרי החומוס נמעכים בקלות בין שתי אצבעות, הם מוכנים. חשוב להימנע מבישול יתר. המהדרין מסירים את הקליפות, גרגר אחרי גרגר, אבל אני לא יכול להתחייב על הבדלים בטעם. מסננים ושומרים את מי הבישול.
מכניסים את גרגרי החומוס למעבד מזון, עם הטחינה הגולמית (כדאי לשמור קצת גרגרים בצד להגשה). מפעילים למשך שתי דקות בערך, ואם התערובת נראית סמיכה מדי מוסיפים מעט ממי הבישול. כותשים את שן/שיני השום ומוסיפים. מוסיפים את הכמון ואת המלח, ובהדרגה גם את הלימון - לפי הטעם ותוך כדי טעימה (לא חייבים להוסיף את כל הלימון, משום שלכל לימון יש כמות שונה של מיץ וסוג שונה של טעם).
הגשה: על צלחת, עם שמן זית טוב ופטרוזיליה וגרגרים וכל מה שאתם אוהבים על החומוס שלכם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
