הוראות הכנה
מרכיבים
לניוקי:
1/4 1 ק"ג תפוחי אדמה (בערך ק"ג אחד אחרי בישול וקילוף)
3/4 2 כוסות קמח (400 גרם)
4 חלמונים מביצים מס'''' 2
1/4 1 כוסות גבינת פרמזן מגוררת
1 כף מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
לרוטב העגבניות:
2/3 כוס שמן זית
2 שיני שום קצוצות
מעט אבקת צ'ילי
1 ק"ג עגבניות שרי מזן תמר או שרי או 10 עגבניות תמר קצוצות
חופן עלי בזיליקום קצוצים גס
מלח ופלפל שחור טחון טרי
מעט סוכר חום תלוי במתיקות
4 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
1-2 כדורי גבינת מוצרלה חתוכה לחתיכות גסות
אפשרות - כמה כפות של שמנת מתוקה
אופן ההכנה
הניוקי:
מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומעט מלח, עד שהם רכים, מקררים לגמרי, מקלפים ומגררים בפומפיה דקה לתוך קערה.
שופכים על תפוחי האדמה את הקמח ואת החלמונים. מפזרים מלמעלה את הפרמזן, מוסיפים את המלח ומגררים אגוז מוסקט. מערבבים את כל החומרים ואוספים לגוש אחיד אך לא לשים ביד.
לוקחים חתיכה מהבצק ומגלגלים על משטח מקומח לנחש בקוטר סנטימטר וחותכים לאורכו במרחקים של סנטימטר וחצי- מקמחים את הניוקי בעדינות בשכבה דקה של קמח ומעבירים למסננת מטלטלים מעט כדי להוריד את עודפי הקמח ומניחים בשכבה אחת על נייר אפייה. מאחסים במקרר עד לבישול.
לרוטב:
מחממים את השמן, השום והצילי במחבת רחבה , כשהשמן מבעבע והשום מתחיל להזהיב מוסיפים את העגבניות ומטגנים דקה. מוסיפים את הבזיליקום ומתבלים במלח, פלפל וסוכר. מבשלים כ-8 דקות עד לריכוך העגבניות ולקבלת רוטב כתמתם.
בישול הניוקי:
מרתיחים הרבה מים בסיר גדול ורחב ומוסיפים כף מלח לליטר מים- כשהמים מגיעים לרתיחה חזקה מוסיפים ניוקי בשכבה אחת שלא יידבקו אחד לשני. הניוקי מוכנים כדקה וחצי אחרי שהם צפים על פני המים בסיר. מעבירים בכף מחוררת את הניוקי המוכנים לסיר עם הרוטב, מוסיפים לקראת ההגשה את המוצרלה ואת הפרמז'ן.
מגיש:
מקור: אורנה ואלה
שתף את המתכון
