חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ניוקי של אורנה ואלה
Votes: 4
דירוג: 2
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ניוקי של אורנה ואלה
Votes: 4
דירוג: 2
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לניוקי:
1/4 1 ק"ג תפוחי אדמה (בערך ק"ג אחד אחרי בישול וקילוף)
3/4 2 כוסות קמח (400 גרם)
4 חלמונים מביצים מס'''' 2
1/4 1 כוסות גבינת פרמזן מגוררת
1 כף מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
לרוטב העגבניות:
2/3 כוס שמן זית
2 שיני שום קצוצות
מעט אבקת צ'ילי
1 ק"ג עגבניות שרי מזן תמר או שרי או 10 עגבניות תמר קצוצות
חופן עלי בזיליקום קצוצים גס
מלח ופלפל שחור טחון טרי
מעט סוכר חום תלוי במתיקות
4 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
1-2 כדורי גבינת מוצרלה חתוכה לחתיכות גסות
אפשרות - כמה כפות של שמנת מתוקה
אופן ההכנה
הניוקי:
מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומעט מלח, עד שהם רכים, מקררים לגמרי, מקלפים ומגררים בפומפיה דקה לתוך קערה.
שופכים על תפוחי האדמה את הקמח ואת החלמונים. מפזרים מלמעלה את הפרמזן, מוסיפים את המלח ומגררים אגוז מוסקט. מערבבים את כל החומרים ואוספים לגוש אחיד אך לא לשים ביד.
לוקחים חתיכה מהבצק ומגלגלים על משטח מקומח לנחש בקוטר סנטימטר וחותכים לאורכו במרחקים של סנטימטר וחצי- מקמחים את הניוקי בעדינות בשכבה דקה של קמח ומעבירים למסננת מטלטלים מעט כדי להוריד את עודפי הקמח ומניחים בשכבה אחת על נייר אפייה. מאחסים במקרר עד לבישול.
לרוטב:
מחממים את השמן, השום והצילי במחבת רחבה , כשהשמן מבעבע והשום מתחיל להזהיב מוסיפים את העגבניות ומטגנים דקה. מוסיפים את הבזיליקום ומתבלים במלח, פלפל וסוכר. מבשלים כ-8 דקות עד לריכוך העגבניות ולקבלת רוטב כתמתם.
בישול הניוקי:
מרתיחים הרבה מים בסיר גדול ורחב ומוסיפים כף מלח לליטר מים- כשהמים מגיעים לרתיחה חזקה מוסיפים ניוקי בשכבה אחת שלא יידבקו אחד לשני. הניוקי מוכנים כדקה וחצי אחרי שהם צפים על פני המים בסיר. מעבירים בכף מחוררת את הניוקי המוכנים לסיר עם הרוטב, מוסיפים לקראת ההגשה את המוצרלה ואת הפרמז'ן.
מגיש: m73
מקור: אורנה ואלה
שתף את המתכון