הוראות הכנה
מרכיבים
6 נתחים של נסיכת הנילוס (שהושרו כ- 10 דקות קודם לכן במיץ לימון, נשטפו ויובשו מנוזלים בעזרת מגבת נייר).
1 כפית שטוחה אבקת מרק פרווה בטעם עוף
1 קופסת שימורי פטריות מסוננת מנוזלים
1 ביצה טרופה
1 כוס פירורי לחם (ניתן להמיר בפירורי קורנפלקס רגילים ללא תוספת סוכר - טחונים דק מאוד)
1 שמנת מתוקה לבישול
קורט אגוז מוסקט
פלפל לבן ומלח לפי הטעם
מעט שמן לטיגון
לקישוט:
מעט עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ דק
אופן ההכנה
את נתחי הדג תובלים היטב בביצה ומצפים בפירורי הלחם (ממש כמו בשיטת הכנת שניצלים) ומטגנים עד להזהבה מכל צד, מניחים על נייר סופג מס' דקות לספיגת עודפי שומן.
בינתיים, שופכים למחבת נפרדת את השמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אבקת המרק ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים את הפטריות והתבלינים וממשיכים לבשל על אש קטנה, עד שהרוטב מתחיל להסמיך, לאחר מכן מוסיפים את פרוסות הדג המטוגנות למחבת, מוודאים שהם כוסו ברוטב ומכבים את האש. מקשטים בעירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ דק ומגישים.
מגיש:
מקור: חברה+שינויים שלי
שתף את המתכון
