הוראות הכנה
מרכיבים
4 נתחי פילה קאט-פיש
1 ביצה טרופה
קמח
מלח ופלפל
פירורי לחם
שמן לטיגון
לכרוב: 1 כרוב בינוני פרוס דק
1 בצל פרוס דק
½ קופסת שימורי חומוס, ללא הנוזלים
חופן עלי פטרוזיליה
עלים טריים משני ענפי זעתר
שמן לטיגון
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
לרוטב: 2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
2 פלפלי צ'ילי חתוכים גס
½ כוס עלי כוסברה טריים
1 כפית רסק עגבניות
1 שן שום חתוכה גס
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
אופן ההכנה
ממליחים ומפלפלים את נתחי הדג. מקמחים את הדג, טובלים בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם. מטגנים את נתחי הדג בשמן חם להשחמה נאה משני הצדדים. מוציאים מהמחבת ומניחים במקום חמים.
מבשלים בסיר קטן את כל חומרי הרוטב עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כך כעשר דקות. מעבדים את תכולת הסיר בעזרת ממחה ידני לקבלת רוטב בעל מרקם אחיד. משאירים במקום חמים.
מחממים שמן במחבת ומוסיפים את הבצל והכרוב. לאחר שהכרוב מאבד כמחצית מנפחו מוסיפים את הפטרוזיליה, הזעתר, החומוס, המלח והפלפל. מערבבים היטב תוך כדי טיגון במשך כשלוש דקות נוספות.
מסדרים בצלחת ההגשה מערום קטן של הכרוב המטוגן. לצידיו מניחים מפילה הדג ומוסיפים צלוחית קטנה עם רוטב העגבניות הפיקנטי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
