חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סהרוני תאנים ואגוזים נוסח נאפולי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סהרוני תאנים ואגוזים נוסח נאפולי brמעדן אמיתי ויחודי
סהרוני תאנים ואגוזים נוסח נאפולי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סהרוני תאנים ואגוזים נוסח נאפולי brמעדן אמיתי ויחודי
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
400 גרם קמח
150 גרם סוכר
3/4 חבילה חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
3 ביצים + ביצה אחת מופרדת
קורט מלח
למילוי:
300 גרם תאנים מיובשות
150 גרם אגוזי מלך טחונים
150 גרם שקדים קלויים וטחונים
100 גרם צימוקים ללא גרעינים
200 גרם ריבה כלשהי
קליפות דקות מ- 3 תפוזים
1/2 כפית ציפורן טחונה
כפית אחת קינמון טחון
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח הסוכר , מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות קטנות, 2
ביצים,צהוב אחד של ביצה ומלח, ומערבבים בידיים עד שהחמאה נמסה
לגמרי ונוצר בצק חלק.
יוצרים מהבצק כדור ומניחים לעמוד במקום קריר כשעה.
מבשלים את התאנים במים רותחים במשך 10 דקות, מסננים את המים
וחותכים.מערבבים את התאנים עם שאר חומרי המילוי.
יוצרים מן הבצק עלה בעובי של כ-חצי סנטימטר, חותכים עיגולים בקוטר
10 ס"מ מניחים כמות קטנה של המילוי במרכז העלה ומקפלים קיפול אחד,
ליצירת חצי ירח.
מרטיבים מעט את השוליים בחלבון של הביצה הנותרת ומהדקים בחוזקה.
חורצים חריצים על הבצקיות ומניחים בתבנית אפייה משומנת.
מורחים על הבצקיות את חלבון הביצה ואופים בחום של 200 מעלות במשך
25-30 דקות, עד שהבצקיות מזהיבות.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון