חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סוניה - קינוח מצרי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אמי נולדה באלכסנדריה - שם זה קינוח כמעט לאומי-בכלל במצרים. brמי שיגיע לשם מוזמן לקנות את המקור ולהשוות.
סוניה - קינוח מצרי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אמי נולדה באלכסנדריה - שם זה קינוח כמעט לאומי-בכלל במצרים. brמי שיגיע לשם מוזמן לקנות את המקור ולהשוות.
הוראות הכנה
מרכיבים
8 פרוסות לחם לבן, להסיר את הקשה
1/2 ליטר חלב
1/4 כוס סוכר
4 טיפות תמצית מי ורדים
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוזים
1/2 כוס שקדים קלויים ללא מלח
1/2 כוס פיסטוקים קלויים ללא מלח
2 כפות קוקוס מגורד
לרוטב:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
3 כפיות קורנפלור
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
מערבבים חלב עם 1/4 כוס סוכר, עד שהסוכר נמס
מוסיפים את מי הורדים לחלב
יוצקים את החלב הממותק על פרוסות הלחם הלבן, בתבנית היכולה להכיל אותן בשכבה אחת
נותנים לכל הנוזל להיספג בלחם
מערבבים את כל סוגי האגוזים/שקדים/פיסטוקים וכו', ושוברים אותם גס
זורים את תערובת האגוזים על פרוסות הלחם
מוסיפים את הצימוקים
מפזרים קוקוס מעל הכול
לרוטב
מערבבים בסיר את השמנת המתוקה עם הסוכר
מערבבים את הקורנפלור בכוס החלב
מוסיפים לתערובת שבסיר, ומבשלים על אש נמוכה עד שמסמיך
יוצקים את תערובת השמנת מעל לפרוסות הלחם והאגוזים .
מכניסים לתנור חם שחומם מראש ל - 180 מעלות,
אופים כ - 25 דקות, או עד שפני המאפה מזהיבים.
מגיש: gilai
מקור: אמא שלי
שתף את המתכון