הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם אגוזי מלך טחונים או בוטנים טחונים
קורט קינמון
כוס סוכר
חבילת עלי פילו
200 גרם חמאה
לסירופ:
כוס מים
חצי כפית תמצית עלי ורדים
כוססוכר
כפית דבש לקישוט
אופן ההכנה
לפתוח בעדינות את עלי הפילו
להוריד עלה ולמרוח את חלקו העליון בחמאה מומסת להוסיף בהתאמה עלה נוסף
להבריש בחמאה מומסת לחלק את העלים לשישה חלקים שווים
להכין את תערובת המילוי - לערבב את הסוכר האגוזים והקינמון
לפזר שורה של המילוי על החלק התחתון של העלה לגלגל לסיגר בעדינות להעביר לתבנית
למרוח את הסיגר בחמאה לאפות עד הזהבה
להכין את הסירופ- להרתיח את המים הסוכר והתמצית לצמצם ללא עירבוב
להוציא את הסיגרים מהתנור לטבול מיד בסירופ ושים על צלחת הגשה
ליצור ערמה של סיגרים כמו פרמידה
לפזר מעל טיפטופי דבש קלים ולהגיש
בתאבון
מגיש:
מקור: קרן גרין
שתף את המתכון
