חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סירות חצילים ממולאים בגבם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

החצילים ממולאים בגבם
סירות חצילים ממולאים בגבם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

החצילים ממולאים בגבם
הוראות הכנה
מרכיבים
3 חצילים בינוניים בשרניים (עבים), אני מעדיפה חצילים באלדי, טעמם משובח יותר
כף מלח
3 שיני שום כתושות
2 בצלים גדולים חצויים פרוסים
3 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
½ כוס שמן זית
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
3-4 כפות מיץ לימון
½ כפית סוכר (עדיף חום)
1/3 כוס מים
מחבת
תבנית חסינת אש מרופדת בנייר אפייה
קערה עם מי קרח
מסננת
מגבות נייר
קערה
נייר כסף לאפייה
אופן ההכנה
1. מסירים את גבעולי החצילים, שוטפים היטב, חוצים לאורך
2. בגב החציל משאירים רווח של ½1 ס"מ משני הצדדים, חורצים חריץ לאורך החציל
(להזהר לא ליצור פתח בתחתית)
3. להמליח את החצילים (למניעת מרירות), להשהות מעט, ולהכניסם לקערה עם מי קרח
ל-20-30 דקות (לשמירה על צורתם)
4. מסננים מן המים, מייבשים במגבות נייר.
5. מטגנים את הבצל להזהבה במחצית מן השמן, לקראת סוף הטיגון להוסיף את השום הכתוש
לערבב, לכבות את האש, להעביר לקערה
6. להוסיף לקערה את העגבניות ומחצית מכמות הפטרוזיליה, מתבלים ומערבבים
7. מחממים את השמן שנותר, מטגנים את סירות החצילים עד להשחמתם.
8. מניחים את החצילים בתבנית, ממלאים את החריץ בתערובת העגבניות, יוצקים את המים
מעורבבים בסוכר ומי הלימון, מכסים בנייר כסף ואופים כ-50 דקות בחום של 160°c , מדי
פעם מוזגים מן הרוטב על החצילים (למניעת התייבשותם)
9. מצננים, מגישים, מעטרים בפטרוזיליה קצוצה
10. בתיאבון
מגיש: סיטרין
מקור: אימי זצל
שתף את המתכון