הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם פרחי ברוקולי טריים
85 גרם (קופסה קטנה) סרדינים משומרים בשמן זית
1/2 צ'ילי אדום חריף, פרוס דק (או יותר, לפי הטעם)
1 בצל סגול קטן, פרוס דק
2 כפיות צלפים
1 כף חומץ בלסמי (אפשר גם מיץ לימון)
1/2 כף סוכר
להגשה: שמן זית משובח
אופן ההכנה
1. מבשלים את הברוקולי במי מלח, רק עד שיתרכך (8-10 דקות, זהירות מבישול יתר!). מסננים.
2. יוצקים למחבת את השמן מקופסת הסרדינים, מחממים ומטגנים בו כ-2 דקות את הצ'ילי, הבצל והצלפים. מוסיפים את החומץ (או מיץ הלימון) והסוכר. מערבבים רק עד שהסוכר נמס ומורידים מהאש.
3. מסדרים את הברוקולי על צלחת הגשה ויוצקים עליו את תכולת המחבת. מפזרים מעל את הסרדינים וזולפים שמן זית משובח. מגישים מיד.
מגיש:
מקור: דורעם גונט
שתף את המתכון
