הוראות הכנה
מרכיבים
1 קופסה טונה במים
1 ביצה
2 כפות שמיר טרי קצוץ
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 כף מיונז 9%
2 כפות אשל
1 מלפפון כבוש בחומץ (אפשר גם במלח- מי שאוהב)
10 גבעולי עירית טריה
מעט שורש זנגביל טרי מגורד דק
5 בצלצלי פנינה בחומץ.
אופן ההכנה
מעמידים את הביצה להתבשל במים למשך 8 דקות בערך. בינתיים מכינים את שאר הסלט.
פותחים קופסא טונה במים וסוחטים את כל המים. קוצצים (דק) את המלפפון החמוץ לרבועים קטנטנים. כמוכן לחתוך את בצלצלי הפנינה לארבעה חלקים כל יחידה.
קוצצים את העירית לקטעים קצרים של כ-1/2 ס"מ (להשאיר מעט לקישוט המנה בהגשה). בכלי נפרד מערבבים את כל החמרים הנוזלים והחתוכים ומגרדים מעט זנגביל ושאר המרכיבים (פרט לביצה).
בשלב זה הביצה כבר התבשלה מספיק -לקרר ולקלף ולגרד על פומפיה עדינה לתוך הסלט.
לערבב בעדינות. להעביר לכלי הגשה מאורך ולקשט במעט עירית קצוצה שהשארנו למטרה זו.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
