תזונה עשירה בחלבון מהחי, במלח ובסוכר גורמת לגוף לאבד סידן, br כמו גם צריכה של קפאין , אלכוהול, משקאות קלים תוססים ועישון. br התוצאה: אוסטיאופורוזיס ושברים בגיל השלישי. brאילו מאכלים עשירים בסידן? ברוקולי, אגוזי לוז, חלק מהירקות הירוקים , brסלמון , סרדינים עם העצמות, טחינה , פרג, מוצרי חלב דלי שומן, נבט חיטה, br טופו, שיבולת שועל, דבלים (תאנים מיובשות), חלב סויה מועשר, לוביה (שעועית לבנה עם "עין" שחורה) ועוד. brלפניכם מתכון עתיר סידן לסלט לוביה ושעועית ירוקה (קפואה ומופשרת). את הלוביה אפשר לקנות בחנויות טבע או בשוק. br
|
|
|
|
תזונה עשירה בחלבון מהחי, במלח ובסוכר גורמת לגוף לאבד סידן, br כמו גם צריכה של קפאין , אלכוהול, משקאות קלים תוססים ועישון. br התוצאה: אוסטיאופורוזיס ושברים בגיל השלישי. brאילו מאכלים עשירים בסידן? ברוקולי, אגוזי לוז, חלק מהירקות הירוקים , brסלמון , סרדינים עם העצמות, טחינה , פרג, מוצרי חלב דלי שומן, נבט חיטה, br טופו, שיבולת שועל, דבלים (תאנים מיובשות), חלב סויה מועשר, לוביה (שעועית לבנה עם "עין" שחורה) ועוד. brלפניכם מתכון עתיר סידן לסלט לוביה ושעועית ירוקה (קפואה ומופשרת). את הלוביה אפשר לקנות בחנויות טבע או בשוק. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
300 -400 גרם שעועית ירוקה
½ כוס לוביה יבשה
עלה דפנה
חופן פטרוזיליה או כוסברה , קצוצה דק.
2-3 שני שום כתושות.
3-4 כפות שמן זית כתית מעולה
½ כפית חרדל דיז'ון עם גרגרים
2 כפות חומץ (בן יין אדום)
מלח, עדיף מלח ים גבישי
פלפל שחור גרוס, או טחון טרי
¼ כוס אגוזי לוז קלויים, שלמים , או קצוצים (לקישוט)
אופן ההכנה
1. חותכים וזורקים קצות השעועית הירוקה, את השאר
חותכים ל-2 או 3 חתיכות. מאדים מעל מים או חולטים במים רותחים ,
מומלחים קלות, למשך דקה. שוטפים במים קרים . מסננים היטב.
2. שוטפים את הלוביה היבשה ומכסים במים עם עלה דפנה. מביאים לרתיחה
ומבשלים , על אש קטנה ,בסיר מכוסה חלקית כ-30 דקות עד התרככות .
(לא רך מדי, כמו דייסה) מסננים היטב ושוטפים במים קרים.
3. מערבבים את השעועית והלוביה בקערה גדולה.
4. מכינים את הרוטב בצנצנת (עם מכסה):
מערבבים שמן, חרדל , חומץ , מלח, שום כתוש ופטרוזיליה.
סוגרים את המכסה ,מנערים היטב ויוצקים על הסלט.
מתבלים בפלפל שחור , גרוס או טחון, מפזרים למעלה אגוזי לוז
ומגישים , בטמפרטורת החדר (ניתן גם להגיש חם כתוספת).
מגיש:
מקור: פיליס גלזר, ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
