חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט לוביה ושעועית ירוקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תזונה עשירה בחלבון מהחי, במלח ובסוכר גורמת לגוף לאבד סידן, br כמו גם צריכה של קפאין , אלכוהול, משקאות קלים תוססים ועישון. br התוצאה: אוסטיאופורוזיס ושברים בגיל השלישי. brאילו מאכלים עשירים בסידן? ברוקולי, אגוזי לוז, חלק מהירקות הירוקים , brסלמון , סרדינים עם העצמות, טחינה , פרג, מוצרי חלב דלי שומן, נבט חיטה, br טופו, שיבולת שועל, דבלים (תאנים מיובשות), חלב סויה מועשר, לוביה (שעועית לבנה עם "עין" שחורה) ועוד. brלפניכם מתכון עתיר סידן לסלט לוביה ושעועית ירוקה (קפואה ומופשרת). את הלוביה אפשר לקנות בחנויות טבע או בשוק. br
סלט לוביה ושעועית ירוקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תזונה עשירה בחלבון מהחי, במלח ובסוכר גורמת לגוף לאבד סידן, br כמו גם צריכה של קפאין , אלכוהול, משקאות קלים תוססים ועישון. br התוצאה: אוסטיאופורוזיס ושברים בגיל השלישי. brאילו מאכלים עשירים בסידן? ברוקולי, אגוזי לוז, חלק מהירקות הירוקים , brסלמון , סרדינים עם העצמות, טחינה , פרג, מוצרי חלב דלי שומן, נבט חיטה, br טופו, שיבולת שועל, דבלים (תאנים מיובשות), חלב סויה מועשר, לוביה (שעועית לבנה עם "עין" שחורה) ועוד. brלפניכם מתכון עתיר סידן לסלט לוביה ושעועית ירוקה (קפואה ומופשרת). את הלוביה אפשר לקנות בחנויות טבע או בשוק. br
הוראות הכנה
מרכיבים
300 -400 גרם שעועית ירוקה
½ כוס לוביה יבשה
עלה דפנה
חופן פטרוזיליה או כוסברה , קצוצה דק.
2-3 שני שום כתושות.
3-4 כפות שמן זית כתית מעולה
½ כפית חרדל דיז'ון עם גרגרים
2 כפות חומץ (בן יין אדום)
מלח, עדיף מלח ים גבישי
פלפל שחור גרוס, או טחון טרי
¼ כוס אגוזי לוז קלויים, שלמים , או קצוצים (לקישוט)
אופן ההכנה
1. חותכים וזורקים קצות השעועית הירוקה, את השאר
חותכים ל-2 או 3 חתיכות. מאדים מעל מים או חולטים במים רותחים ,
מומלחים קלות, למשך דקה. שוטפים במים קרים . מסננים היטב.
2. שוטפים את הלוביה היבשה ומכסים במים עם עלה דפנה. מביאים לרתיחה
ומבשלים , על אש קטנה ,בסיר מכוסה חלקית כ-30 דקות עד התרככות .
(לא רך מדי, כמו דייסה) מסננים היטב ושוטפים במים קרים.
3. מערבבים את השעועית והלוביה בקערה גדולה.
4. מכינים את הרוטב בצנצנת (עם מכסה):
מערבבים שמן, חרדל , חומץ , מלח, שום כתוש ופטרוזיליה.
סוגרים את המכסה ,מנערים היטב ויוצקים על הסלט.
מתבלים בפלפל שחור , גרוס או טחון, מפזרים למעלה אגוזי לוז
ומגישים , בטמפרטורת החדר (ניתן גם להגיש חם כתוספת).
מגיש: amitsur
מקור: פיליס גלזר, ידיעות אחרונות
שתף את המתכון