חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט פסטה ועוף ברוטב "איולי"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט פסטה ועוף ברוטב "איולי"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם פסטה פוזילי, יבשה
3 כפות שמן זית
3 בצלים פרוסים דק מאד
¼ כוס שמן זית
750 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות דקות
¼ כוס חומץ בלסמי
1 כוס איולי (מתכון להלן)
½ כוס עלי בזיליקום טריים, חתוכים לרצועות דקות
10 עגבניות מיובשות בשמן זית, חתוכות לרצועות דקות
מלח ופלפל שחור, טחון, טרי
מעט חומץ בלסמי
לרוטב "איולי":
4-5 שיני שום
2 חלמונים
1 כפית חרדך דיז'ון
מיץ מחצי לימון
½ כוס שמן זית
½ כוס שמן חמניות
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
אופן ההכנה
1. מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים לפי ההוראות (לדרגת "אל דנטה"). מסננים ושוטפים במים זורמים. מוסיפים 3 כפות שמן זית. מערבבים ומקררים.
2. מטגנים את הבצל ב ¼ כוס שמן זית עד עד שמתרכך ונעשה שקוף.
3. מוסיפים את רצועות העוף ואת החומץ הבלסמי. מקפיצים 3-4 דקות ומסירים מן האש. מקררים ומוסיפים לפסטה הקרה.
לרוטב "איולי":
1. מכניסים למעבד מזון את השום, החלמונים, החרדל ומיץ הלימון ומפעילים עד שהשום מתרסק.
2. בעוד המעבד ממשיך לעבוד, מזלפים את השמן בזרם דק לתוך פתח המעבד. מערבלים עד שהשמן נבלע בתוך התערובת ונוצר מירקם של מיונז. מתבלים במלח ופלפל
מגיש: רדמילה פשנוב
מקור:
שתף את המתכון