הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם פסטה פוזילי, יבשה
3 כפות שמן זית
3 בצלים פרוסים דק מאד
¼ כוס שמן זית
750 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות דקות
¼ כוס חומץ בלסמי
1 כוס איולי (מתכון להלן)
½ כוס עלי בזיליקום טריים, חתוכים לרצועות דקות
10 עגבניות מיובשות בשמן זית, חתוכות לרצועות דקות
מלח ופלפל שחור, טחון, טרי
מעט חומץ בלסמי
לרוטב "איולי":
4-5 שיני שום
2 חלמונים
1 כפית חרדך דיז'ון
מיץ מחצי לימון
½ כוס שמן זית
½ כוס שמן חמניות
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
אופן ההכנה
1. מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים לפי ההוראות (לדרגת "אל דנטה"). מסננים ושוטפים במים זורמים. מוסיפים 3 כפות שמן זית. מערבבים ומקררים.
2. מטגנים את הבצל ב ¼ כוס שמן זית עד עד שמתרכך ונעשה שקוף.
3. מוסיפים את רצועות העוף ואת החומץ הבלסמי. מקפיצים 3-4 דקות ומסירים מן האש. מקררים ומוסיפים לפסטה הקרה.
לרוטב "איולי":
1. מכניסים למעבד מזון את השום, החלמונים, החרדל ומיץ הלימון ומפעילים עד שהשום מתרסק.
2. בעוד המעבד ממשיך לעבוד, מזלפים את השמן בזרם דק לתוך פתח המעבד. מערבלים עד שהשמן נבלע בתוך התערובת ונוצר מירקם של מיונז. מתבלים במלח ופלפל
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
