הוראות הכנה
מרכיבים
6 יח' פילה דג סלמון 4 אצבעות רוחב - עם העור
1 פלפל ירוק חריף
1 פלפל ירוק
3 גבעולי סלרי
1 בצל בגודל מנדרינה
5 שיני שום
1/3 כוס שמן סויה
מלח
1/2 כפית סוכר
אגודת כוסברה קצוצה גס
6 עגבניות בשלות - גדולות
1/2 כפית כרכום
1 כפית כמון
1-1/2 ככפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית צ'ילי טחון
1 כפית אבקת מרק )לא הכרחי(
אופן ההכנה
1. לחתוך בצל, פלפל ירוק חריף ומתוק וסלרי לקוביות של כ - 5מ"מ.
2. לחמם בסיר או מחבת את השמן ולהוסיף את הירקות החתוכים דלעיל ולטגן עד שיזהיבו.
3. לקצוץ - לא לכתוש! את השום ולהוסיף לירקות ולטגן עד שישחימו.
4. להוריד מהאש ולהוסיף את התבלינים ולערבב הכל יחד.
5. לחתוך את העגבניות לקוביות או לפרוסות ולהוסיף לסיר לערבב הכל להחזיר לאש להוסיף
מעט מים לכסות ולבשל 5 דקות - לערבב מדי פעם.
6. לפזר חצי מכמות הכוסברה על הרוטב, לסדר את חתיכות הדג על הכוסברה עם העור מטה
לפזר את שאר הכוסברה על הדגים ומעל לפזר מעט מלח. להביא לרתיחה, להנמיך את האש
ולבשל כ - 10 דקות. להפוך בזהירות את הדגים וכסות שוב את הסיר ולבשל על אש נמוכה
עוד 20 דקות.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
