הוראות הכנה
מרכיבים
1 נתח פילה סלמון
2 גבעולי טימין
3 שני שום
1 עלה דפנה
2 גרגרי פלפל אנגלי
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
לרוטב
1 שמנת מתוקה
1 שן שום כתוש
קורט מלח דק
קורט פלפל לבן
לעיטור
1 פלפל אדום חתוך לרצועות וקלוי בתנור.
אופן ההכנה
מערבבים את השום (שלם) עם ½2 כפות שמן זית ,1 עלה דפנה, 2 גרגירי פלפל אנגלי ומבשלים על אש נמוכה מכסים בנייר כסף ומקררים 20 דקות.
את הדג מורחים ביתרת שמן הזית משני צדדים ולפזר מלח,פלפל שחור טימין ואת השום מהסיר.
אופים בתנור ב 220 מעלות צלזיוס למשך 15 דקות.
במחבת מצמצמים את השמנת על אש נמוכה עד לקבלת סמיכות מתבלים במלח , פלפל לבן ושום כתוש.
שופכים את הרוטב על הדג עם יציאתו מהתנור ומגישים.
מעטרים ברצועות פלפל אדום קלוי.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
