הוראות הכנה
מרכיבים
דג סלמון,
תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לפרוסות,
פטריות טריות (כמה שיותר סוגם ככה יותר טעים)
בצל,
יין לבן,
חמאה,
אבקת מרק עוף,
מלח גם ומלח רגיל,
פלפל שחור ובזיליקום.
אופן ההכנה
שמים במחבת שמן זית ומטגנים את הבצל עד שיתרכר לאחר מכן שמים את כל סוגי הפטריות ומוסיפים להם קצת מלח גס מטגנים עד שהפטריות מוציאוצ את כל הנוזלים שלהם ומוסיפים חמאה בשביל להסמיך את הרוטב (תלוי בכמות פטריות ששמים) ולאחר מכן שמים את היין הלבן אבקת מרק עוץ מלח ופלפל לפי הטעם מבשלים עד שיוצא רוטב סמיך.
משמנים קלות מגש שמתאים לתנור ומסדרים את תפו"א המבושלים שנחתכו לפרוסות ומעליהן את הפטריות שהוכנו עם היין הלבן ומעליהן מסרים חתיכות של סלמון שיצקנו עליהם שמן זית ולבסוף שמים בזיליקום על כל הדגים.
חשוב מאוד שהצד של הקשקשים יהיה למעלה.
שמים בתנול לחום של 170 מעלות למשך 3/4 עד שעה.
בתיאבון.....
מגיש:
מקור: שלי
שתף את המתכון