חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלמון עשיר טעמים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הכמויות ניתנות לשינוי לפי הטעם. חובבי כוסברה יכולים להמיר את עלי הסלרי בכוסברה ליתר "מיוחדות" אם כי התוצר הסופי עתיר בטעם כוסברה מה שלא תמיד עובר אצל כל האורחים. מתכון מנצח משום שקשה לפספס וזוכה לשבחים. יכול לשמש כמנה ראשונה או עיקרית. להקפיד לא לייבש מדי. 25-30 דקות מכוסה בתנור בחום בינוני מספיקים. התוצאה אז מצוינת. המתכון אינו מתאים למי שלא אוהב דג מתקתק
סלמון עשיר טעמים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הכמויות ניתנות לשינוי לפי הטעם. חובבי כוסברה יכולים להמיר את עלי הסלרי בכוסברה ליתר "מיוחדות" אם כי התוצר הסופי עתיר בטעם כוסברה מה שלא תמיד עובר אצל כל האורחים. מתכון מנצח משום שקשה לפספס וזוכה לשבחים. יכול לשמש כמנה ראשונה או עיקרית. להקפיד לא לייבש מדי. 25-30 דקות מכוסה בתנור בחום בינוני מספיקים. התוצאה אז מצוינת. המתכון אינו מתאים למי שלא אוהב דג מתקתק
הוראות הכנה
מרכיבים
חצי או שני חצאים של סלמון - אפשר קפוא- ללא עצמות, מופשר כאשר לפני שמופשר לגמרי כדאי להסיר בקלות יחסית את ה עור, בהחלט אפשר להכין עם העור.
3-4 כפות גדושות חרדל דיזון חריף באיכות טובה
1/4-1/2 כוס דבש או סילאן (סילאן פחות דומיננטי בטעם) או 4-5 כפותסוכר חום לפי מידת המתיקות המועדפת
עגבניות מרוסקות בקופסה מאיכות טובה + מיקס מתובלן (אפשר גם רק זה או רק זה ובעיקר חשוב שהדג יכוסה ברוטב במהלך הבישול
עלי סלרי בכמות נאה אפשר גם גבעולים אם כי אילו לא בהכרח יתרככו מספיק בבישול הקצר.
כף רוטב וורצ'סטר,
פלפל חירף אדום יבש, כמות לפי הטעם. חריפות קלה מוסיפה
מיץ לימון סחוט טרי משני לימונים
מעט שמן זית (לא הכרחי)
מלח , פלפל לפי הטעם - לא ממולץ להוסיף שום בפרט לא אבקה
פרוסות לימון (לא הכרחי אם כי מעניין בטעם)
עידכון 29.12.2006
הוספתי במקום חלק מהנוזלים שאריות יין אדום באיכות טובה והדג- שודרג...
לעומת זאת כשההתעצלתי להוריד את העור כשהגד חצי קפוא- טעם העור היה דגי מדי.
אופן ההכנה
מניחים הדג המופשר בתבנית או שתיים אחרי שנספגו ממנו עודפי המים מהשטיפה והפשרה.
מזלפים מיץ לימון על בשר הדג וכן שמן זית (שמן הזית לא הכרחי)
בקערה או כלי מתאים מערבבים את חומרי הרוטב:חרדל, דבש, תבלינים עגבניות, אפשר למהול רסק עגבניות במים כתחליף לעגבניות המרוסקות בקופסא
שופכים על הדג כך שיהיה מכוסה
מכסים הכל בעלי סלרי או כוסברה קצוצים גס
אפשר להניח על הכל פרוסות לימון.
מכסים התבניות בניר אלומיניום בסגירה טובה ללא בריחת אדים. מכניסים לתנור בחום בינוני (חום אפיית עוף ,דגים, בעוצמה המקובלת אצלכם לאפיה רגילה) למשך 25 לכל היותר 30 דקות. אפשר לתת לדג לנוח 5 דקות בתנור ואחר כך להוציא
להגיש חם או פושר, גם שאריות קרות למחרת, טעימות מאד
כמנה עיקרית מתאים עם אורז לבן בלווית שאריות מרובות של הרוטב שבו התבשל הדג
מגיש: MAAmateurCook
מקור: עצמי
שתף את המתכון