הכמויות ניתנות לשינוי לפי הטעם. חובבי כוסברה יכולים להמיר את עלי הסלרי בכוסברה ליתר "מיוחדות" אם כי התוצר הסופי עתיר בטעם כוסברה מה שלא תמיד עובר אצל כל האורחים. מתכון מנצח משום שקשה לפספס וזוכה לשבחים. יכול לשמש כמנה ראשונה או עיקרית. להקפיד לא לייבש מדי. 25-30 דקות מכוסה בתנור בחום בינוני מספיקים. התוצאה אז מצוינת. המתכון אינו מתאים למי שלא אוהב דג מתקתק
|
|
|
|
הכמויות ניתנות לשינוי לפי הטעם. חובבי כוסברה יכולים להמיר את עלי הסלרי בכוסברה ליתר "מיוחדות" אם כי התוצר הסופי עתיר בטעם כוסברה מה שלא תמיד עובר אצל כל האורחים. מתכון מנצח משום שקשה לפספס וזוכה לשבחים. יכול לשמש כמנה ראשונה או עיקרית. להקפיד לא לייבש מדי. 25-30 דקות מכוסה בתנור בחום בינוני מספיקים. התוצאה אז מצוינת. המתכון אינו מתאים למי שלא אוהב דג מתקתק
|
הוראות הכנה
מרכיבים
חצי או שני חצאים של סלמון - אפשר קפוא- ללא עצמות, מופשר כאשר לפני שמופשר לגמרי כדאי להסיר בקלות יחסית את ה עור, בהחלט אפשר להכין עם העור.
3-4 כפות גדושות חרדל דיזון חריף באיכות טובה
1/4-1/2 כוס דבש או סילאן (סילאן פחות דומיננטי בטעם) או 4-5 כפותסוכר חום לפי מידת המתיקות המועדפת
עגבניות מרוסקות בקופסה מאיכות טובה + מיקס מתובלן (אפשר גם רק זה או רק זה ובעיקר חשוב שהדג יכוסה ברוטב במהלך הבישול
עלי סלרי בכמות נאה אפשר גם גבעולים אם כי אילו לא בהכרח יתרככו מספיק בבישול הקצר.
כף רוטב וורצ'סטר,
פלפל חירף אדום יבש, כמות לפי הטעם. חריפות קלה מוסיפה
מיץ לימון סחוט טרי משני לימונים
מעט שמן זית (לא הכרחי)
מלח , פלפל לפי הטעם - לא ממולץ להוסיף שום בפרט לא אבקה
פרוסות לימון (לא הכרחי אם כי מעניין בטעם)
עידכון 29.12.2006
הוספתי במקום חלק מהנוזלים שאריות יין אדום באיכות טובה והדג- שודרג...
לעומת זאת כשההתעצלתי להוריד את העור כשהגד חצי קפוא- טעם העור היה דגי מדי.
אופן ההכנה
מניחים הדג המופשר בתבנית או שתיים אחרי שנספגו ממנו עודפי המים מהשטיפה והפשרה.
מזלפים מיץ לימון על בשר הדג וכן שמן זית (שמן הזית לא הכרחי)
בקערה או כלי מתאים מערבבים את חומרי הרוטב:חרדל, דבש, תבלינים עגבניות, אפשר למהול רסק עגבניות במים כתחליף לעגבניות המרוסקות בקופסא
שופכים על הדג כך שיהיה מכוסה
מכסים הכל בעלי סלרי או כוסברה קצוצים גס
אפשר להניח על הכל פרוסות לימון.
מכסים התבניות בניר אלומיניום בסגירה טובה ללא בריחת אדים. מכניסים לתנור בחום בינוני (חום אפיית עוף ,דגים, בעוצמה המקובלת אצלכם לאפיה רגילה) למשך 25 לכל היותר 30 דקות. אפשר לתת לדג לנוח 5 דקות בתנור ואחר כך להוציא
להגיש חם או פושר, גם שאריות קרות למחרת, טעימות מאד
כמנה עיקרית מתאים עם אורז לבן בלווית שאריות מרובות של הרוטב שבו התבשל הדג
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
